Το σπιτικό «ελιξίριο» για να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου
10 April 2020
Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε ρίχνει ψυχολογικά. Σε κανέναν!
10 April 2020

Δυναμωτική λοσιόν για τα νύχια

Tα νύχια μας, μαζί με το πρόσωπό μας, βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένα στα βλέμματα των άλλων. H φροντίδα και η υγεία τους θα πρέπει να έχουν πρωταρχικό ρόλο σε ό,τι θεραπείες ομορφιάς και αν ακολουθούμε. 

Η όψη των νυχιών φανερώνει πολλά πράγματα για την υγεία τους. Οι λευκές κηλίδες που εμφανίζονται στην επιφάνειά τους συνήθως οφείλονται σε έλλειψη ψευδαργύρου, είτε σε υπερκατανάλωση ζάχαρης. Αντίστοiχα οι κίτρινες κηλίδες οφείλονται στο κάπνισμα ή στη συχνή χρήση βερνικιών που εμποδίζουν τη σωστή οξυγόνωση των νυχιών. 

Τα νύχια μας επηρρεάζονται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον αέρα, τη θερμότητα και τα απορρυπαντικά, με αποτέλεσμα να χάνουν τη φυσική τους προστασία, να αποδυναμώνονται και να γίνονται ξηρά.

Συνταγή


Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού. Το ελαιόλαδο δυναμώνει τα νύχια, ενώ το λεμόνι τα λευκαίνει. Ζεστάνετε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα ή σε ένα κατσαρολάκι ίσα για να αισθάνεστε το μείγμα χλιαρό στην αφή. Ανακατέψτε το με ένα κουτάλι.

Εφαρμόστε το σπιτικό δυναμωτικό νυχιών σε κάθε νύχι σας με μια καθαρή μπατονέτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε βράδυ. Αφήστε το να απορροφηθεί ή φορέστε ένα ζευγάρι μαλακά βαμβακερά γάντια και κοιμηθείτε με αυτά. Το πρωί τα νύχια σας θα λάμπουν και τα πετσάκια θα έχουν εξαφανιστεί.

Πηγή : botanologika.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: