Μπάιντεν: Υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση βασικοκυτταρικού καρκινώματος
4 March 2023
Δύο φορές ισόβια για τον άλλοτε πανίσχυρο δικηγόρο Alex Murdaugh
4 March 2023

Δυστύχημα Τεμπών: Μεγάλη συγκέντρωση – πορεία μνήμης και καταγγελίας από τους Καρδιτσιώτες (+Φωτο +Βίντεο)

Την φωνή τους με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες ένωσαν το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου οι Καρδιτσιώτες, αποτίνοντας φόρο τιμής στην μνήμη των νεκρών του δυστυχήματος των Τεμπών και ζητώντας δικαίωση μέσω απόδοσης ευθυνών και αλλαγής πολιτικών.

Οι κάτοικοι του νομού ανταποκρίθηκαν στα κάλεσμα των φορέων και  είχαμε μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις, χωρίς διαχωριστικά και χωρίς διαφορετικά σημεία συγκέντρωσης.

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι, όλων των ηλικιών,  σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, πίσω από πανό που κατήγγειλαν την πολιτική του κέρδους, ως βασική αιτία των προβλημάτων και των ελλείψεων του σιδηροδρομικού δικτύου, που σε ένα μεγάλο μέρος ευθύνονται για την τραγωδία.  Την ίδια ώρα το κλίμα ήταν έντονα συγκινησιακά φορτισμένο, καθώς οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές δεν φεύγουν από το μυαλό κανενός.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην πλατεία, σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν εκ μέρους του σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων ο κ. Παπαδόπουλος, εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων η κ. Γκαραγκάνη, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου κ. Τσιώκας, όπως και εκπρόσωπος του 15μελους του ίδιου σχολείου.

Αμέσως μετά όλοι οι συμμετέχοντες στην συγκέντρωση ξεκίνησαν πορεία από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, με τελικό προορισμό τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Κατά την διάρκεια της πορείας το ανθρώπινο ποτάμι μεγάλωσε και είναι πιθανόν να ξεπέρασαν τα 1.500 άτομα οι συμπολίτες που κατευθύνθηκαν προς το σημείο αναφοράς ης κινητοποίησης.

Το πλήθος σταμάτησε στην είσοδο του σταθμού  και άναψε κεριά στην μνήμη των θυμάτων. Μάλιστα με ορισμένα από αυτό σχηματίσθηκε η λέξη «ΟΡΓΗ». Την ίδια ώρα πάρα πολλοί άνθρωποι έσπευσαν, με δάκρυα στα μάτια, να εναποθέσουν ένα λουλούδι για όσους χάθηκαν άδικα και απρόσμενα.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και η πορεία επέτρεψε στο εσωτερικό της πόλης που θρηνεί, εκτός των άλλων και για δικούς της ανθρώπους.

Θυμίζουμε ότι τις πρωινές ώρες είχαμε επίσης μεγάλη μαθητική πορεία από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας προς το σιδηροδρομικό σταθμό.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CF%85%CF%83%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: