Δυστύχημα Τεμπών: Μεγάλη συγκέντρωση – πορεία μνήμης και καταγγελίας από τους Καρδιτσιώτες (+Φωτο +Βίντεο)
4 March 2023
«Leonidas»: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης ψαράδων από το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου
4 March 2023

Δύο φορές ισόβια για τον άλλοτε πανίσχυρο δικηγόρο Alex Murdaugh

Ο Alex Murdaugh καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια την Παρασκευή, μια ημέρα αφότου το σώμα των ενόρκων των έκρινε ένοχο για τη δολοφονία της συζύγου και του γιου του σε μια δίκη που παρακολουθούσαν στενά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι ένορκοι συζήτησαν για λιγότερο από τρεις ώρες την Πέμπτη πριν καταλήξουν ότι ο γνωστός δικηγόρος πυροβόλησε θανάσιμα τη σύζυγό του, Maggie Murdaugh, και τον γιο του Paul σε μια βροχερή νύχτα τον Ιούνιο του 2021 στο οικογενειακό κυνηγετικό κτήμα, γνωστό ως Moselle.

Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου Κλίφτον Νιούμαν είπε την Παρασκευή ότι η υπόθεση ήταν μια από τις πιο ανησυχητικές της Νότιας Καρολίνας. Είπε ότι, αν και οι εισαγγελείς δεν ζήτησαν τη θανατική ποινή, η φύση της υπόθεσης θα μπορούσε να την πληρώσει βάσει συνθηκών. Η ελάχιστη ποινή για φόνο στη Νότια Καρολίνα είναι 30 χρόνια. Τον Δεκέμβριο, ο Γενικός Εισαγγελέας της Νότιας Καρολίνας Άλαν Γουίλσον είπε ότι η πολιτεία δεν θα επιδιώξει τη θανατική ποινή.

Οι δικηγόροι του κ. Murdaugh είπαν ότι σχεδίαζαν να ασκήσουν έφεση.

Οι Murdaughs ήταν γνωστό όνομα πολύ πριν από τον θάνατο της Maggie και του Paul. Ο Alex Murdaugh είναι η τέταρτη γενιά μιας ισχυρής οικογένειας της Νότιας Καρολίνας, με εισαγγελείς και δικηγόρους.

Ο κ. Murdaugh και ο δικαστής Newman συμμετείχαν σε μια συνομιλία στο δικαστήριο, με τον δικαστή να ξεκαθαρίζει ότι συμφωνεί με την ετυμηγορία των ενόρκων.

Ο δικαστής Νιούμαν, συζητώντας τη θανατική ποινή προτού επιβάλει μια μικρότερη ποινή, είπε ότι σκέφτεται πως «τον περασμένο αιώνα, η οικογένειά σας —και εσείςο ο ίδιος— είχατε διώξει ανθρώπους εδώ σε αυτή την αίθουσα του δικαστηρίου και πολλοί έχουν καταδικαστεί στη θανατική ποινή, πιθανώς για μικρότερο κακό».

Στη συνέχεια, ο δικαστής, μετά από μια μακρά παύση, αναφέρθηκε στην κατάθεση του κ. Murdaugh ότι είπε ψέματα για το πού βρισκόταν τη νύχτα που σκοτώθηκαν η γυναίκα και ο γιος του. «Ω, τι μπερδεμένο ιστό υφαίνουμε», είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Murdaugh την περασμένη εβδομάδα.

“Τι εννοούσες με αυτό;” Ο δικαστής Newman ρώτησε τον κ. Murdaugh την Παρασκευή. «Εννοούσα πως όταν άρχισα να λέω ψέματα, συνέχισα να λέω ψέματα», είπε ο κ. Murdaugh στον δικαστή. «Και το ερώτημα είναι: πότε θα τελειώσει; Πότε θα τελειώσει;” Ο δικαστής Νιούμαν απάντησε.

Ο κ. Murdaugh, ενώ είπε ότι ήταν αθώος, είπε ότι είχε πει ψέματα επειδή για το πού βρισκόταν επειδή ήταν εθισμένος στα οπιοειδή χάπια.

Την Παρασκευή, φορώντας χειροπέδες στο δικαστήριο, ο κ. Murdaugh είπε ότι δεν θα έκανε ποτέ κακό στη γυναίκα ή τον γιο του. «Σέβομαι αυτό το δικαστήριο, αλλά είμαι αθώος», υποστήριξε για ακόμη μίαφ ορά.

«Μπορεί να μην ήσουν εσύ. Μπορεί να ήταν το τέρας που γίνεσαι όταν παίρνεις 15, 20, 30, 40, 50, 60 χάπια οπιοειδών», είπε ο δικαστής Newman.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι στην προσπάθειά τους να ασκήσουν έφεση, ο ισχυρότερος λόγος θα ήταν η απόφαση του δικαστή να επιτρέψει στους ενόρκους να ακούσουν πολυήμερες οικονομικές καταθέσεις, πληροφορίες που είπαν ότι ήταν επιζήμιες. Η πολιτεία είπε ότι δεν μπορούσε να αποκρύψει τα οικονομικά αδικήματα, αλλά τα χρησιμοποίησε ότι για να αποδείξει το κίνητρο για τους φόνους αλλά για να δείξει ότι ο Murdaugh ήταν κακός άνθρωπος.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο κ. Murdaugh ήταν ένας απελπισμένος άνθρωπος, καθώς μια σειρά από υποτιθέμενα οικονομικά εγκλήματα κινδύνευαν να έρθουν στο φως.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: