Ο Κώστας Τσιάρας από τους Σοφάδες: Σταθερά μαζί, και την επόμενη μέρα των εκλογών, θα εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας
18 May 2023
Attica Group: Νέα σημαντική μεταβολή στα δικαιώματα ψήφου
18 May 2023

Δ Βερβεσός για δήλωση Κατρούγκαλου: Μείζον ζήτημα, το οποίο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε

Ο ”νόμος Κατρούγκαλου” που επέβαλε «επί της ουσίας, πρόσθετη φορολογική υποχρέωση» «βρήκε αντιμέτωπο σύσσωμο το δικηγορικό σώμα, κρίθηκε αντισυνταγματικός και γι’ αυτό καταργήθηκε», υπενθυμίζει  ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους Δημήτρης Βερβεσός, σε σημερινή δήλωσή του. Απαντώντας στη χθεσινή αναφορά του πρώην υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για επαναφορά του νομικού πλαισίου που καταργήθηκε με το οποίο συνδέεται το εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών με τις ασφαλιστικές εισφορές. ο κ. Βερβεσός σημείωσε επίσης: «Η εμμονή του εμπνευστή του νόμου αυτού στην ορθότητα των ρυθμίσεών του και η δήλωσή του περί επαναφοράς του νόμου, δημιουργεί μείζον ζήτημα, το οποίο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε».

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Βερβεσου έχει ως εξής:

«Ο ”νόμος Κατρούγκαλου”, που συνέδεσε τις ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα είχε ως αποτέλεσμα την υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών- επιστημόνων, επιβάλλοντας σε αυτούς, επί της ουσίας, πρόσθετη φορολογική υποχρέωση.

Ο νόμος αυτός, ο οποίος βρήκε αντιμέτωπο σύσσωμο το δικηγορικό σώμα, κρίθηκε αντισυνταγματικός και γι’ αυτό καταργήθηκε από την επόμενη κυβέρνηση. Η εμμονή του εμπνευστή του νόμου αυτού στην ορθότητα των ρυθμίσεών του και η δήλωσή του περί επαναφοράς του νόμου, δημιουργεί μείζον ζήτημα, το οποίο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι σχετικές δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις.

Πισωγυρίσματα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, τη μεσαία τάξη της χώρας, δεν χωρούν.

Η δε κυβέρνηση που σήμερα βάλει κατά των δηλώσεων Γ. Κατρούγκαλου, έχει και αυτή τις δικές της ευθύνες για την πρόσφατη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και τη σημαντική επιβάρυνσή τους».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: