Δοκιμάσαμε μπέργκερ με άρωμα Κρήτης και Σαντορίνης από το νέο μενού του Athens Vegan Burgers
30 June 2023
Το γήπεδο 5χ5 στη Νέα Αγχίαλο αναβαθμίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
30 June 2023

Δ. Κούρκουλας στο Naftemporiki TV: Δύσκολο να βρεθεί κοινός παρονομαστής στο μεταναστευτικό, ανάγκη η Ε.Ε. να κάνει κάτι ριζοσπαστικό

«Συζητήθηκαν πολλά θέματα στη Σύνοδο Κορυφής αλλά αυτό που έχει καθυστερήσει την υιοθέτηση ενός κοινού ανακοινωθέντος είναι το θέμα της μετανάστευσης», δήλωσε ο Δημήτρης Κούρκουλας, Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών – Πρέσβης Ε.Ε., μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο κ. Κούρκουλας ανέφερε πως «υπάρχει ήδη μια πρόταση που έχει υιοθετηθεί με πλειοψηφία και όχι ομόφωνα αναφορικά με τον διαμερισμό των ευθυνών των μεταναστών που έρχονται στις χώρες πρώτης υποδοχής, αυτή η συμφωνία αμφισβητείται από την Πολωνία και την Ουγγαρία οι οποίες διαμαρτύρονται επίσης γιατί δεν έχουν λάβει οικονομική βοήθεια για τους πρόσφυγες που έχουν φιλοξενήσει από την Ουκρανία, ο λόγος που δεν έλαβαν την επιδότηση είναι ότι υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του Κράτους Δικαίου στις δύο αυτές χώρες, το θέμα της μετανάστευσης είναι εξαιρετικά λεπτό σε όλες τις κοινωνίες, υπάρχουν χώρες που είναι πιο συνηθισμένες σε μια παράδοση πολυπολιτισμικότητας και άλλες χώρες που δεν το έχουν συνηθίσει, είναι δύσκολο να βρεθεί ένας κοινός παρονομαστής, υπάρχει ανάγκη όμως η Ευρώπη να κάνει κάτι ριζοσπαστικό σε αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος ο κ. Κούρκουλας υποστήριξε πως «η πολιτική των ανοιχτών συνόρων είναι εξωπραγματική, το είδαμε και με τρόπο τραγικό το 2015 εδώ στην Ελλάδα και από την άλλη οι ευρωπαϊκές αξίες δεν μπορούν να μείνουν ανέπαφες από τις τραγωδίες που καθημερινά λαμβάνουν χώρα στη Μεσόγειο». Τόνισε επίσης ότι «η Ελλάδα ορθώς έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: