Σύλληψη άνδρα για κατοχή αεροβόλου πιστολιού
7 October 2020
Δήμος Μουζακίου: Δημοπρατείται η βελτίωση του δρόμου προς Κάστρο Φαναρίου
7 October 2020

Δ. Παπαστεργίου: Δεκτό καταρχήν, από το ΥΠΕΣ το αίτημα ΚΕΔΕ και εργαζομένων στα ΚΔΑΠ για πρόσθετη χρηματοδότησή τους

Οι δήμοι μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση του προγραμματισμού τους και στην ανανέωση των συμβάσεων του συνόλου του προσωπικού τους που απασχολείται στα ΚΔΑΠ, χωρίς μειώσεις στις ώρες απασχόληση τους, ώστε να είναι οι δομές επαρκώς στελεχωμένες, προκειμένου να ανταποκρίνονται στο σύνθετο έργο τους.

Τη νέα αυτή εξέλιξη για το ζήτημα της ελλιπούς χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ που είχε προκύψει, ανακοινώνει με επιστολή του προς όλους τους δήμους της χώρας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημερώνει ότι με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και μετά από συνεργασία της αρμόδιας Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ ζητήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση, αίτημα που έγινε καταρχήν δεκτό.

Ταυτόχρονα η ΚΕΔΕ απέστειλε σε όλους τους δήμους ερωτηματολόγιο προκειμένου να έχουν σαφή εικόνα, τόσο η ίδια όσο και το ΥΠΕΣ, για το ύψος του ποσού που απαιτείται έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

Τις επόμενες ημέρες οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, τα οποία έχουν την ευθύνη λειτουργίας των ΚΔΑΠ, θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ έχει ως εξής:

Όλους τους Δήμους της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ανέλαβε το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει το ζήτημα που προέκυψε, σχετικά με την ελλιπή χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ που λειτουργούν σήμερα οι Δήμοι, σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό , σε συνεργασία με την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υπουργό Π. Θεοδωρικάκο και το Υφυπουργό κ. Θ. Λιβάνιο να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση, αίτημα που έγινε καταρχήν δεκτό.

Ταυτόχρονα αποστείλαμε σε όλους τους Δήμους ερωτηματολόγιο προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα, τόσο εμείς όσο και το ΥΠΕΣ, για το ύψος του ποσού που απαιτείται έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

Τις επόμενες ημέρες οι Δήμοι και τα Νομικά τους Πρόσωπα, τα οποία έχουν την ευθύνη λειτουργίας των ΚΔΑΠ, θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Με βάση τα παραπάνω, πλέον μπορούν οι Δήμοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του προγραμματισμού τους και στην ανανέωση των συμβάσεων του συνόλου του προσωπικού τους που απασχολείται στα ΚΔΑΠ, χωρίς μειώσεις στις ώρες απασχόληση τους, ώστε να είναι οι δομές επαρκώς στελεχωμένες , προκειμένου να ανταποκρίνονται στο σύνθετο έργο τους.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται λύση σε ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα, που αφορά τους περισσότερους Δήμους της χώρας μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Δημήτρης Παπαστεργίου
Δήμαρχος Τρικκαίων
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: