Συλλήψεις για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης
1 October 2020
Θεοδωρικάκος: 60 εκατ. επιπλέον τετραγωνικά από 2,6 εκατ. πολίτες δηλώθηκαν στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ
1 October 2020

Δ. Παπαστεργίου: Διασφαλίσαμε σε συνεννόηση με το ΥΠΕΣ, τη συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» διασφάλισε η ΚΕΔΕ σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό ανακοινώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ υπογραμμίζεται ότι η διασφάλιση της συνέχειας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στήριξης σε χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού , αλλά και απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους στους Δήμους όλης της χώρας, αποτελούσε προτεραιότητα για την ΚΕΔΕ.

Τελικά ο στόχος αυτός επετεύχθη, αφού μετά από επικοινωνία που υπήρξε με το υπουργείο Εσωτερικών , η ΚΕΔΕ ενημερώθηκε ότι έχει προβλεφθεί η παράταση του προγράμματος στο σχέδιο νόμου του υπουργείο Εσωτερικών για την ιθαγένεια, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η σχετική πρόβλεψη συμπεριλήφθηκε στο Κεφάλαιο Ε’ «ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», άρθρο 29 «Παράταση της διάρκειας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 229 Ν.4635/2019.

Με την προτεινόμενη διάταξη διασφαλίζεται η ακώλυτη τρίμηνη συνέχιση του προγράμματος έως την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για την προκήρυξη 4Κ/2020, δηλαδή για την κάλυψη 2.909 θέσεων τακτικού προσωπικού σε δήμους για την εξυπηρέτηση του προγράμματος.

Συγκεκριμένα παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα, οι οποίες έληγαν στις 30 Σεπτεμβρίου, έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: