Υπουργείο Εσωτερικών: Σε ισχύ ο κανόνας 1:1 για προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά με εξαιρέσεις
16 December 2019
Ψηφιακά θα διενεργούνται οι δημοσιονομικοί έλεγχοι δαπανών σε φορείς κεντρικής και γενικής κυβέρνησης
16 December 2019

Δ. Παπαστεργίου: Ως ΚΕΔΕ στοχεύουμε να ενισχύσουμε τις δυνατότητες για καινοτομίες σε πόλεις και δήμους

«Οι τεχνολογικές καινοτομίες δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, αλλά πρέπει να εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών».

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας σήμερα στο 1ο Συνέδριο για την «Άρτα Έξυπνη Πόλη- Smart City Hackathon & Innovation Hub”. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αρταίων σε συνεργασία με τον Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

«Οι έξυπνες πόλεις, τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, δεν είναι τίτλοι ερήμην των πολιτών, αλλά ακριβώς το αντίθετο: γίνονται για τους πολίτες και την καθημερινότητά τους» για να συμπληρώσει πως «ως ΚΕΔΕ, έχουμε στόχο, να ενισχύσουμε πανελλαδικά τις δυνατότητες για καινοτομίες που έχουν οι πόλεις και οι Δήμοι μας».

Χρήστος Τσιρογιάννης, δήμαρχος Αρταίων: Στόχος μας να πρωτοστατήσουμε στη χρήση νέων τεχνολογιών
Το 1ο Συνέδριο για την «Άρτα Έξυπνη Πόλη- Smart City Hackathon & Innovation Hub” φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς στο χώρο της τεχνολογικής καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αρταίων και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμος «στοχεύει να είναι πρωτοστάτης στη χρήση νέων τεχνολογιών, καθώς λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία, όχι μία, αλλά δύο βραβευμένες για την καινοτομία τους, ηλεκτρονικές πλατφόρμες (novoville και followgreen). Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που ήδη «τρέχουν» στον Δήμο μας, όπως είναι το ελεύθερο δίκτυο Wifi με 75 κόμβους, το GPS στα υπηρεσιακά οχήματα, το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής αιτημάτων, αλλά και ο τηλεέλεγχος και τηλεχειρισμός του δικτύου ύδρευσης».

Επίσης ο κ. Τσιρογιάννης ανακοίνωσε ότι στους άμεσους στόχους που τίθενται για το 2020 είναι ο Διαγωνισμός Καινοτομίας αλλά και η παραχώρηση δημοτικού χώρου στέγασης σε επιχειρήσεις καινοτομίας.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο Δήμος Αρταίων έχει ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την έξυπνη πόλη και θα ζητήσει από την Περιφέρεια Ηπείρου να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ.

Στη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν καινοτόμες ιδέες από τους πανεπιστημιακούς αλλά και από εκπροσώπους των επιχειρήσεων, κάποιες εκ των οποίων διακρίνονται και σε παγκόσμιο επίπεδο, για τις καινοτόμες ιδέες και λύσεις που προσφέρουν.

Τις εργασίες του παρακολούθησε πλήθους κόσμου, κυρίως μαθητές και φοιτητές, αλλά και σημαντικοί εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής, επιχειρηματικής κοινότητας και της πολιτικής ζωής.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: