Καρδίτσα: Η πόλη του ποδηλάτου
13 April 2020
Αυτάρκες νοικοκυριό…Για να επιβιώσουμε στα σπίτια μας μετά από ένα οικονομικό κραχ
13 April 2020

Είναι αλήθεια πως εμφανίζονται σημάδια ακμής τώρα που είστε σε καραντίνα; Οι ειδικοί απαντούν

Μένετε σπίτι, φροντίζετε σχολαστικά την επιδερμίδα σας, απλώνετε μάσκες ενυδάτωσης και scrub και ακολουθείτε πιστά την καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης. Παρ’ όλα αυτά ξαφνικά κάνουν την εμφάνισή τους σημάδια ακμής και δεν γνωρίζετε αν έχετε κάνει λάθος.

Μην αγχώνεστε. Όλα σωστά είναι λένε οι ειδικοί. Για όλα φταίει η καραντίνα και το stress που σας δημιουργεί. 

Το stress ευθύνεται για τα σπυράκια; 

Το πιθανότερο είναι να παρακολουθείτε τις εξελίξεις όσον αφορά στον κορονοϊό παγκοσμίως αλλά και την οικονομική κατάσταση.Αυτό σας προκαλεί τεράστιο άγχος που σημαίνει πως αυξάνεται μια συγκεκριμένη ορμόνη η οποία δημιουργεί σημάδια ακμής.

Οι ορμόνες που εκκρίνονται στο αίμα, σύμφωνα με τους δερματολόγους, είναι εκείνες που επηρεάζουν την κατάσταση της επιδερμίδας.

Πως είναι η ακμή που προκαλείται από το stress; 

Για όσες από εσάς αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την ακμή και αναρωτιέστε αν τα σημάδια που έχουν εμφανιστεί έχουν να κάνουν με τη χρόνια κατάσταση ή οφείλονται στο άγχος, οι δερματολόγοι λένε πως το stress δημιουργεί μικρές κύστες σε πηγούνι, ψηλά στο λαιμό και στο μέτωπο.

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα εμφανίζονται σπυράκια γύρω από το στόμα σε όσους φορούν πολλές ώρες μάσκας προστασίας, ακόμη κι αν δεν έχουν ιστορικό ακμής. Τo stress μπορεί επίσης να προκαλέσει rosacea.

Πως θα τα αντιμετωπίσετε;

Οι περισσότεροι δερματολόγοι προτείνουν να αποφεύγετε την υπερβολική απολέπιση, τις δυνατές θεραπείες ακμής αλλά κυρίως απαγορεύετε να πιέζετε ή να ακουμπάτε τα σπυράκια. Αν δεν προσέξετε το πιθανότερο είναι να τα ερεθίσετε. Χρησιμοποιείστε προϊόντα ακμής με ρετινόλη, σαλικυλικό οξύ και υπεροξείδιο του βενζολίου.

Είναι συστατικά που αντιμετωπίζουν τα σημάδια ακμής άμεσα και αποτελεσματικά. Παράλληλα πρέπει να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας σωστά ώστε να μην συγκεντρώνεται σμήγμα που προκαλεί λιπαρότητα και κατά συνέπεια σπυράκια. Η ρετινόλη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα ενώ το σαλικυλικό οξύ εξαφανίζει τα σημάδια.

Πηγή : faysbook.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: