Ουκρανία: Αυξήθηκαν σε 14 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
23 March 2023
Συναυλία με έργα των Μίκη Θεοδωράκη και Μαρκ Μπλίτσταϊν στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ
23 March 2023

Εγγειοβελτιωτικά: Στην Intrakat έργο 64,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Προσωρινός ανάδοχος στο έργο «Εγγειοβελτιωτικά  Παραλίμνιων Περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου Α’ Φάση Ν. Αιτωλοακαρνανίας», προϋπολογισμού 64,5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης αναδείχθηκε η Intrakat.

Η έκπτωση που έδωσε η προαναφερόμενη εταιρεία ήταν 3,57%. Στη διαδικασία συμμετείχαν η Μυτιληναίος με έκπτωση 3%, η Άκτωρ με 1,82% και η Άβαξ με 1,39%. Εκκρεμεί τυχόν υποβολή ενστάσεων.

Το έργο είναι εγγειοβελτιωτικό, περιλαμβάνοντας αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα, έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης και έργα μεταφοράς και διανομής αρδευτικού νερού, καθώς και πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση, μελλοντικά, υδρευτικών αναγκών της περιοχής.

Η υλοποίηση του θεωρείται από τις αρμόδιες αρχές ως απολύτως αναγκαία και επείγουσα, δεδομένου ότι με την ολοκλήρωσή του θα επιτευχθεί εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων αρδευτικών μεθόδων και μέσων, αειφορικός σχεδιασμός στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, απελευθέρωση ποσοτήτων νερού από τους υπόγειους υδροφορείς προς άλλες χρήσεις και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και της συνοχής σε περιφερειακό επίπεδο. Φορέας Λειτουργίας και Συντήρησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, με την ολοκλήρωση του συνολικά θα αρδεύονται σχεδόν 33,5 χιλιάδες στρέμματα καθαρής έκτασης.

Στο μεταξύ, η παρουσία της Intrakat ενισχύεται και στον τομέα του real estate με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής πολυώροφου κτηρίου γραφείων, ιδιοκτησίας του Ν.Π. «Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών», στο κέντρο της Αθήνας. Το ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 7.307 τ.μ., κατασκευάστηκε το 1961 και βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους 3-5. Η Intrakat έχει μισθώσει το κτήριο για διάστημα 20 ετών από το Συνεγγυητικό Ταμείο, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, στο πλαίσιο της επέκτασης του χαρτοφυλακίου της στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων και προχώρησε στην ανακατασκευή του.

Στο εν λόγω ακίνητο στεγάζεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία έχει μισθώσει μέρος αυτού για διάστημα 12 ετών, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: