Καταπτώσεις βράχων από τις βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά του νομού Τρικάλων
11 December 2019
Συνάντηση του ΥΠΕΣ με τους περιφερειάρχες για τα προβλήματα των Περιφερειών
11 December 2019

Εγκαίνια πρώτης Μονάδας Παραγωγής Μηχανημάτων Ανακύκλωσης: Δημιουργούνται 230 “πράσινες” θέσεις εργασίας

Την δημιουργία 230 «πράσινων», νέων θέσεων εργασίας έχει, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα, η υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης για την Μονάδα Παραγωγής Μηχανημάτων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που έγινε στην Παλλήνη.
Η μονάδα η οποία αποτελεί προϊόν της σύμπραξης της ελληνικής εταιρείας ΤΕΧΑΝ και της αμερικανικής ENVIPCO, εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, παρουσία του Δημάρχου Παλλήνης Θανάση Ζούτσου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης και Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος καθώς και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.
Επίσης, προβλήθηκε μήνυμα του πρεσβευτή της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, διεθνούς μπασκετμπολίστα, Γιάννη Αντετοκούμπο
Πρόκειται για την πρώτη μονάδα παραγωγής του συγκεκριμένου είδους που δημιουργείται εκτός ΗΠΑ. Στόχος της είναι να γίνει κόμβος εξαγωγής μηχανημάτων «Made in Greece» στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που η Παλλήνη επιλέχθηκε για αυτή την πολύ μεγάλη και σημαντική επένδυση, που θα δημιουργήσει άμεσα νέες θέσεις εργασίας ενώ θέτει στο επίκεντρο την πράσινη καινοτομία» δήλωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος.
Συμπλήρωσε ακόμη ότι το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός ότι θα παρουσιαστεί στους επόμενους μήνες, «είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας μας να θέσει επιτέλους, κεντρικά και στοχευμένα, ως πρώτη προτεραιότητα την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: