Just Stop Oil: Οι έντονες διαμαρτυρίες αποπροσανατολίζουν από τον σκοπό;
27 October 2022
Κορύφωση των εκπομπών CO2 το 2025 «βλέπει» ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας
27 October 2022

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Εύζωνες – Οι φύλακες των αφανών" στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο)

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “ΕΥΖΩΝΕΣ Ι Οι φύλακες των αφανών”, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (26.10) στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας που θα τη φιλοξενήσει μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Στα εγκαίνια  πραγματοποιήθηκαν παρουσία της δημιουργού της έκθεσης φωτογράφου κ. Δημ. Χατζηαδάμ, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές κ.κ. Γ. Κωτσός και Ασημ. Σκόνδρα, ο Περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός,  ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Νούσιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικ. Καραγιάννης και Αθ. Ακρίβος,  οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στ. Θεολόγης, Ολ. Μακρή και Αρ. Σπάνιας, ο Δντής της Π.Υ. Καρδίτσας Αντιπύραρχος Κων.  Τσώλης, ο λοχαγός Απ. Γαλάνης ως εκπρόσωπος του Ανώτατου Στρατιωτικού Διοικητή,  οι Δ/ντες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κ.κ. Κων. Γκόλτσος  και Κων. Ζαχαρής , εκπρόσωποι συλλόγων αποστράτων και εφέδρων  και πλήθος κόσμου.

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενος και Καρδιτσιώτες που υπηρέτησαν στην Ευζωνική Φρουρά, μεταξύ των οποίων και ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Νούσιος που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με το κοινό.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές κ.κ. Γ. Κωτσός και Ασημ Σκόνδρα, ο Περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός και η Αντιδήμαρχος κ. Ολγ. Μακρή ως εκπρόσωπος του Δημάρχου οι οποίοι και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την έκθεση και ιδιαιτέρως για τον Έλληνα Εύζωνα και όσα συμβολίζει και έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στην δημιουργό.

Η κ. Χατζηαδάμ μοιράστηκε και η ίδια την εμπειρία της από την καθημερινή επαφή και για πολλά χρόνια με το επίλεκτο Σώμα των Ευζώνων και την προσπάθειά της να αποτυπώσει με πολύ σεβασμό κάποιες από τις καθημερινές μικρές, αλλά και ταυτόχρονα μεγάλες τους στιγμές υπογραμμίζοντας ότι πέρα από σύμβολα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους είναι άνθρωποι με βαθιά αγάπη για την πατρίδα τους και την αποστολή τους που κάποιοι ονειρεύονταν από την παιδική τους ηλικία να αναλάβουν είτε ως συνεχιστές κάποιας οικογενειακής παράδοσης είτε εντυπωσιασμένοι από τους Εύζωνες σε κάποια επίσκεψή τους στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η έκθεση περιλαμβάνει 6 εντυπωσιακές αναπαραστάσεις των Ευζωνικών στολών σε φυσικό μέγεθος 2 μέτρων και 45 έργα που συνοδεύονται με σπάνιες βιωματικές καταθέσεις των Ευζώνων και τα μοναδικά ηχητικά ντοκουμέντα. Την οπτικοακουστική εμπειρία ολοκληρώνουν τα αυθεντικά Ευζωνικά υλικά, τσαρούχια και φουστανέλα, που εκτίθενται στην αίθουσα, προσφέροντας την δυνατότητα στους θεατές να τα αγγίξουν και να αντιληφθούν το μεγαλείο αυτού του εξέχοντος Σώματος.

Την  όλη εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Αγγ. Παλαπέλα ερμηνεύοντας γνωστά εμβατήρια και καταχειροκροτούμενη, ενώ τον συντονισμό έκανε η κ. Μαρ. Καραμπινά, υπεύθυνη για θέματα πολιτισμού της Περ. Ενότητας Καρδίτσας.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας και το Δ.Ο.Π.Α.Κ.  και θα   λειτουργεί καθημερινά από 9.00 έως 14.00 και την αργία της 28 ης Οκτωβρίου από 10.00 έως 14.00. Η ξενάγηση σχολείων θα γίνεται από 11.00-13.00 κατόπιν και συνεννόησης με την Δημοτική Πινακοθήκη στο τηλ.: 2441079937 και 2441350139

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%8D%CE%B6%CF%89%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: