Αν Χεκ: Νέες αποκαλύψεις για τα πραγματικά αίτια θανάτου της ηθοποιού
8 December 2022
O Aλ Κελαϊφί έκλεισε τη πόρτα της Παρί στο Ρονάλντο
8 December 2022

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Καρδίτσας για το 2023

Σε κατά πλειοψηφία έγκριση του προϋπολογισμού, ύψους 65 εκατ. ευρώ, του Δήμου Καρδίτσας για το 2023 προχώρησε το Δημοτικό συμβούλιο, κατά την ειδική συνεδρίαση της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου.

Οι θετικές ψήφοι των συμβούλων που είχαν απομείνει στην αίθουσα μετά από μία διαδικασία τεσσεράμισι ωρών και δύο συνεδριάσεων, προέρχονταν όλοι από την πλευρά της πλειοψηφίας και των συνεργαζόμενων παρατάξεων.

Ο δήμαρχος κ. Τσιάκος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ρεαλιστικό που σηματοδοτεί την ανάπτυξη. Είπε ακόμα πως είναι πιο πλούσιος από τους προηγούμενους, και πως αυτό από μόνο του σηματοδοτεί κάτι. Ακόμα ενημέρωσε το σώμα πως  επίκειται αλλαγή του τρόπου διάθεσης των ΚΑΠ με το Δήμο Καρδίτσας, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, να λαμβάνει μεγαλύτερα ποσά.

Τέλος, απαντώντας σε  επισημάνσεις για μη μείωση των τελών παρότι είχε δεσμευτεί ότι θα το κάνει με την ενσωμάτωση των επιπλέον τετραγωνικών, τόνισε ότι από την μία η μείζονα μειοψηφία επαινεί την οικονομική υπηρεσία και από την άλλη δεν δέχεται ότι η ίδια υπηρεσία γνωμοδότησε περί επικινδυνότητας από πιθανή μείωση των ανταποδοτικών την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Νωρίτερα ο εισηγητής αντιδήμαρχος επί των οικονομικών κ. Σπάνιας είχε αναφέρει πως ο σύνταξη του προϋπολογισμού έγινε λαμβάνοντας υπόψη τις μειώσεις των εσόδων, όπως προκύπτουν από τις επικρατούσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που διαμόρφωσαν μια ασφυκτική κατάσταση, αποτέλεσμα της οποίας είναι ο δραστικός περιορισμός του δημοσιονομικού χώρου του Δήμου.

Ενώ ο διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας κ. Κορκόντζελος πρόσθεσε πως είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος είναι εντός μηνός στις πληρωμές του και δεν χρωστάει κανένα τιμολόγιο.

Από την πλευρά του ο κ. Σβάρνας είπε ότι ο προϋπολογισμός δείχνει ότι πάμε κάθε χρόνο και χειρότερα. Και χαρακτήρισε ένδειξη αυτού ότι παίρνει ο Δήμος προκαταβολή από τους ΚΑΠ. Ακόμα ανέφερε ότι τα ανείσπρακτα αυξήθηκαν ενώ κατηγόρησε τον δήμαρχο για την μη μείωση των ανταποδοτικών.

Ο κ. Κρανιάς αναφέρθηκε στην γενικότερη πολιτική κατάσταση και την προσπάθεια να εμπορευματοποιηθούν οι Δήμοι. Γι αυτό τόνισε φταίνε οι κυβερνητικές πολιτικές αλλά φταίνε και οι δημοτικές αρχές και οι δημοτικές παρατάξεις που τις στηρίζουν. Τέλος, ζήτησε δράσεις και διεκδίκηση για θέματα όπως τα να μην περάσουν τα βάρη στους δημότες, να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό οι Δήμοι, να επιστραφούν τα παρακρατηθέντα και να καταργηθούν τα ανταποδοτικά.

Με την σειρά του ο κ. Ξυλομένος μίλησε για λογιστικά τεχνάσματα που κρύβουν την πραγματικότητα. Χαρακτήρισε, δε, τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό γραφειοκρατική διαδικασία και στείρο κατάλογο εσόδων-εξόδων που προσπαθεί να κρύψει την πολιτική ανεπάρκεια και την αδυναμία διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου.

Το λόγο πήραν ακόμα οι κ.κ. Σχορετσανίτης, Θεοδωρόπουλος και Αντωνίου, που τάχθηκαν υπέρ του προϋπολογισμού και των όσων προβλέπει. 

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-2023

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: