Άνοδος στη Wall- Οι μετοχές τεχνολογίας είχαν τον «πρώτο λόγο»
24 March 2023
Νίκη της Αγγλίας στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» στη μεγάλη βραδιά του Χάρι Κέιν
24 March 2023

Εγκρίθηκε τροποποίηση της ΜΠΕ του Ε65 για τα αντιπλημμυρικά σε Καλέντζη – Πάμισο

Τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Οδικός άξονας Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), Τμήμα Μακρυχώρι – Καλαμπάκα», ως προς τα έργα διευθέτησης των ποταμών Καλέντζη και Παμίσου και λοιπών πρόσθετων και συμπληρωματικών υδραυλικών τεχνικών έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Η τροποποίηση γίνεται με σκοπό την αδειοδότηση των  έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που περιλαμβάνουν έργα διευθέτησης τμημάτων των ποταμών Καλέντζη και Παμίσου και συμβαλλόντων σε αυτούς συλλεκτήρων και λοιπών συνοδών έργων, καθώς και έργων διευθέτησης, συντήρησης και καθαρισμού εννέα αποστραγγιστικών τάφρων που είναι υπό μελέτη. Η τροποποίηση αφορά το 2ο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 (τμήμα Μακρυχώρι – Καλαμπάκα) και συγκεκριμένα στο υποτμήμα του από την περιοχή νότια της Καρδίτσας έως τα Τρίκαλα (Χ.Θ. 89+500 – Χ.Θ. 109+300 του αυτοκινητόδρομου)

Τα υπό μελέτη έργα χωροθετούνται εντός των Δημοτικών Ενοτήτων Παλαμά, Κάμπου, Παμίσου, Μουζακίου, Μεγάλων Καλυβίων, Ιθώμης, Σελλάνων,  Εσταιώτιδας και Τρικκαίων των Δήμων Παλαμά, Καρδίτσας, Μουζακίου, Τρικκαίων, Σελλάνων και Καρδίτσας, των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα προτεινόμενα έργα που πρόκειται να γίνουν είναι τα ακόλουθα:

Διευθέτηση του π. Καλέντζη στο τμήμα του από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 16+094 και των συμβαλλόντων σε αυτόν Συλλεκτήρων ΙΙ-1, ΙΙ-2, ΙΙ-3, ΙΙ-4 και ΙΙΙ-3 και λοιπά συνοδά έργα.

– Διευθέτηση του π. Παμίσου (Χ.Θ. 0+000 – 22+430) και των συμβαλλόντων σε αυτόν Συλλεκτήρων ΙΙΙ-3, IV-1 και λοιπά συνοδά έργα.

– Έργα διευθέτησης, συντήρησης και καθαρισμού του υφιστάμενου αποχετευτικού-αποστραγγιστικού δικτύου (9 τάφροι).

 Στόχος των υπό μελέτη αντιπλημμυρικών έργων είναι η αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία του αυτοκινητόδρομου Ε65, αλλά και των γύρω οικισμών και καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά επί της μελέτης του έργου με τις εξής προϋποθέσεις:

– Στην μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων να περιληφθούν και τα έργα ανάντι και κατάντι της εκβολής του Πηνειού ποταμού έως τη γέφυρα του αυτοκινητοδρόμου Ε65.

– Τα υλικά για την κατασκευή του έργου, να ληφθούν αποκλειστικά από νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις του είδους ή από δημιουργούμενους δανειοθαλάμους, οι οποίοι θα εγκριθούν πριν την έναρξη των εργασιών  σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

-Χώροι για τυχόν πλεονάζοντα υλικά να εγκριθούν αρμοδίως πριν την έναρξη των εργασιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

-Να γίνεται συντήρηση των τεχνικών των ρεμάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η διαρκής και απρόσκοπτη ροή τους

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B565-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B7-%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: