Καρδίτσα: Πένθιμες καμπάνες την Παρασκευή για την Αγιά Σοφιά
23 July 2020
Μήνυμα ΕΛΑΣ: Αγνοήστε τα fake SMS για επιστράτευση
24 July 2020

Εθνική ομοψυχία ζητά η Ενωτική Πρωτοβουλία και δηλώνει έτοιμη για εκλογές

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας εκπέμπει η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και καλεί τον ελληνικό λαό να είναι ενωμένος απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και απειλή.

Επίσης καλεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην προβεί σε πρόωρες εκλογές, αν όμως συμβεί αυτό, η Ενωτική Πρωτοβουλία θα κατέλθει αυτόνομα έχοντας ήδη «κλειδώσει» τα πρώτα 250 ονόματα υποψηφίων, σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και κυρίως τα κοινοβουλευτικά κόμματα να συμβάλλουν στο αίσθημα ενότητας και ομοψυχίας του ελληνικού λαού. Διχαστικές πολιτικές και μικροκομματικές αντιπαραθέσεις στην βουλή των Ελλήνων δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες και είναι καταδικαστέες. Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει ενεργή απειλή από την Τουρκία, αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, που μπορεί να οδηγήσει σε πολεμική σύγκρουση, είναι λάθος να υψώνονται κομματικά λάβαρα. Την ώρα της εθνικής απειλής οφείλουμε όλοι να είμαστε ενωμένοι κάτω από την γαλανόλευκη. Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ χαιρετίζει την απόφαση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης κ. Εκρέμ Ιμάμογλου να μην συμμετάσχει στην πρόκληση Ερντογάν με την μουσουλμανική προσευχή, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στην Αγία Σοφία και καλεί τις δημοκρατικές δυνάμεις στην Τουρκία να καταδικάσουν την νεοοθωμανική πολιτική του Τούρκου προέδρου, που οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχή μας.
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καλεί την Ε.Ε. και τις μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσική Ομοσπονδία και Κίνα να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας.
Επίσης, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιδιώξει εν μέσω κρίσης να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός οφείλει να λάβει πρωτοβουλίες αποφόρτισης του άρρωστου και διχαστικού πολιτικού κλίματος και να συμβάλλει στην εθνική ομοψυχία χωρίς καμία υποχώρηση και συμβιβασμό απέναντι στην τουρκική απειλή.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους Έλληνες πολίτες η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, η οποία έχει συγκροτηθεί από το ΑΚΚΕΛ, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και τη ΔΙΚΑΙΗ ΕΛΛΑΔΑ, τονίζει πως προτεραιότητα είναι η ειρήνη και η ασφάλεια της χώρας. Εάν όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με κομματικό κριτήριο, προκαλέσει πρόωρες εκλογές, αυτή την περίοδο, θα συμμετέχει με πλήρη ψηφοδέλτια. Τα πρώτα 250 ονόματα υποψηφίων έχουν «κλειδώσει» σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και μέσα στο επόμενο διάστημα με τις νέες συμμετοχές κομμάτων, κινημάτων, αλλά και προσωπικοτήτων θα είναι έτοιμη με ισχυρά και ενωτικά ψηφοδέλτια να δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών.
Η Γραμματεία της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ εκφράζει την ευχή να επικρατήσει η ειρήνη χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και εθνικά μας συμφέροντα.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΙΚΑΙΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: