Στοπ από το ΥΠΕΝ σε αιολικό του Ασπροποτάμου λόγω κατάτμησης
13 May 2021
Στις 19 Μαΐου στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση
14 May 2021

Εκσφενδόνιζε από το σπίτι του βάζα!

Υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 46 ετών σε κατάσταση εκτός ελέγχου εκσφενδόνιζε βάζα και άλλα αντικείμενα από το σπίτι του στον Βόλο, όπου διαμένει μόνος, στον δρόμο με κίνδυνο για τους διερχόμενους.

Για το περιστατικό επενέβη το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, που ενημερώθηκε από οικείους του. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου και στη συνέχεια στην Ψυχιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου, όπου όμως κρίθηκε τελικά ότι δεν χρήζει νοσηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατρός που τον εξέτασε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο νεαρός δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ψυχιατρικό, αλλά χρήσης ουσιών.

Αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του μικρή ποσότητα κοκαΐνης (0,95 γραμμαρίων), την οποία κατάσχεσαν, καθώς επίσης και ναρκωτικά χάπια, 27 δισκία xanax και 25 δισκία lonarid.

Με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου ο 46χρονος κρατήθηκε και σήμερα θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Εντούτοις, ο αλλοδαπός κρίνεται ότι είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και για τους άλλους. Η επιθετικότητα που επέδειξε χθες το πρωί προβλημάτισε τους αστυνομικούς που επενέβησαν για να κατευνάσουν τα πνεύματα. Η οικογένειά του ανησυχεί για την κατάσταση της υγείας του.

Τα αιτήματα για περιορισμό ατόμων σε Ψυχιατρική Κλινική συνεχίζουν να πέφτουν βροχή στην Εισαγγελία Βόλου μετά το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα. Χθες υποβλήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα.

Πολλές οικογένειες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα δίχως να απευθύνονται στους αρμοδίους. Χάνουν, όμως, πολύτιμο χρόνο για τη θεραπεία, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι τόσο για τον ασθενή, όσο και για τους ιδίους ανάλογα με το περιστατικό. Επίσης, άλλες οικογένειες απευθύνονται με ιδιαίτερη ευκολία στις εισαγγελικές αρχές και ζητούν ακούσιες νοσηλείες. Η πορεία βεβαίως των υποθέσεων παίρνουν άλλη τροπή αφού για τον περιορισμό σε ψυχιατρική κλινική πρέπει να συμφωνούν με τις γνωματεύσεις τους τουλάχιστον δύο γιατροί. Δεν ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα που υποβάλλονται.

Ο εγκλεισμός ενός προσώπου σε μονάδα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, γίνεται κατόπιν άδειας του αρμόδιου Δικαστηρίου.

Η ακούσια νοσηλεία είναι η χωρίς τη συγκατάθεση του ασθενή εισαγωγή και παραμονή του για θεραπεία σε κατάλληλη Μονάδα Ψυχικής Υγείας.

Για να διαταχθεί απαιτείται ο ασθενής να πάσχει από ψυχική διαταραχή, να μην είναι ικανός να κρίνει για το συμφέρον της υγείας του και η έλλειψη νοσηλείας του να έχει ως συνέπεια είτε να αποκλειστεί η θεραπεία του, είτε να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: