Αντισηπτικο
9 March 2020
Λεμφικό σύστημα – Πως να το στηρίξουμε με αιθέρια έλαια
10 March 2020

Ελαιόλαδο: 14 Ασφαλείς & Αποτελεματικοί Τρόποι να το Χρησιμοποιήσετε σαν Φυσική Θεραπεία

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται από το 3.000 π.Χ. και εξακολουθεί να είναι δημοφιλές στις μέρες μας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο τακτικά στη θέση άλλων λιπαρών ουσιών, όπως τα φυτικά έλαια, τα ζωικά λίπη και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια έχουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά αθηροσκλήρωσης, καρδιακών νόσων, άσθματος, διαβήτη και καρκίνου του παχέος εντέρου.

Εκτός από την προσθήκη ελαιόλαδου στη διατροφή σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω απλές, ασφαλείς, φθηνές θεραπείες για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων.

Το ελαιόλαδο ως Φυσική Θεραπεία

Για ξηρό δέρμα, χέρια, αγκώνες, γόνατα:

  • Ζεστάνετε ελαφρώς μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γίνει χλιαρό. Τρίψτε λίγο σε στεγνά χέρια, στους αγκώνες και στα γόνατα  για τα κάνετε λεία και απαλά.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο με θαλασσινό αλάτι.  Φτιάξτε ένα scrub χρησιμοποιώντας αναλογία 3 μέρη ελαιολάδου και 2 μέρη θαλασσινό αλάτι. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε στο ντους ή το μπάνιο.

Για ξηρά νύχια και παρανυχίδες:

Πάρτε μια πολύ μικρή ποσότητα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τρίψτε τα νύχια και στις παρανυχίδες.

Θα δώσει τα νύχια σας μια φυσική λάμψη και την ίδια στιγμή, να κρατήσει αυτά τα πετσάκια των νυχιών απαλό και άθικτο. Είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσετε κάθε βράδυ.

Για την περιποίηση των μαλλιών:

  • Για να ενυδάτωσετε τα ξηρά μαλλιά – το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για να ενυδατώσει τα ξηρά μαλλιά και να διορθώσει τα κατεστραμμένα μαλλιά.
  • Αντιμετωπίστε πιτυρίδα – Το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικό για την πρόληψη της πιτυρίδας: Χρησιμοποιήστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το για ένα βράδυ. Ξεπλύνετε χρησιμοποιώντας το κανονικό σαμπουάν σας. Δοκιμάστε αυτήν την θεραπεία για περίπου 7 ημέρες.
  • Θεραπεία της τριχόπτωσης – Η κατανάλωση ελαιολάδου στην διατροφή σας δεν είναι μόνο ευεργετική για μακροχρόνια εσωτερική υγεία σας, είναι επίσης σημαντική για την υγεία των μαλλιών σας.
  • Για λάμψη – Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, τα οποία διεισδύουν στην τρίχα των μαλλιών και τα ενυδατώνουν.

Αν θέλετε να έχετε απαλά λαμπερά μαλλιά, απλά βάλτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στην παλάμη σας, τρίψτε τα χέρια σας και εφαρμόστε στα μαλλιά σας ξεκινώντας από τα άκρα. Αυτή η θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική, αν θέλετε να έχετε λαμπερά μαλλιά. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Για λοιμώξεις του αυτιού:

Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό ελαιόλαδο και 4 σταγόνες χυμό κρεμμύδι (χτυπήστε ένα κρεμμύδι στο μπλέντερ και στραγγίστε) Βάλτε 3 σταγόνες στον προσβεβλημένο αυτί και κλείστε το αυτί σας με ένα κομμάτι βαμβάκι. Κάνετε αυτό δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ.

Για πονόδοντους:

Ανακατέψτε μερικές σταγόνες γαρυφαλέλαιο με ελαιόλαδο (αναλογία 1μέρος γαρυφαλέλαιο για 3 μέρη ελαιόλαδο). Απλά τρίψτε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι στο δόντι. Αφήστε το για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, αλλά ο πόνος θα υποχωρήσει αρκετά γρήγορα. Ξεπλύνετε το στόμα μόλις αισθανθείτε κάποια ανακούφιση.

(Σημείωση: Αυτό το φάρμακο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε παιδιά, εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες.)

Για το βήχα:

Βάλτε στην κατσαρόλα 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι μέλι και το χυμό από ένα λεμόνι και αφήστε το για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το μείγμα έντονα για 2 λεπτά. Πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε 2 ώρες, όπως απαιτείται. Αυτή είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για να σταματήσει ένα ξηρό, ενοχλητικό βήχα.

Για τη δυσκοιλιότητα

Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ένα φυσικό καθαρτικό, το πρωί και 1 κουταλιά της σούπας μία ώρα μετά το βραδινό.

Για το ροχαλητό

Πάρτε 3 γουλιές (το πολύ) ελαιολάδου πριν από τον ύπνο, δεδομένου ότι θα απαλύνει το λαιμό και τους μυς. Με αυτόν τον τρόπο, η εμφάνιση του ροχαλητού μειώνεται και υπάρχει η δυνατότητα να το μετά αρκετό καιρό, εφόσον η θεραπεία τηρείται τακτικά.

Για τους πόνους:

Δοκιμάστε να ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και το τρίψετε στις πληγείσες περιοχές. Προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν για να τονώσετε την κυκλοφορία και να επιταχύνετε την θεραπεία των μυών. Λειτουργεί εξίσου καλά και στην αρθρίτιδα.

Πηγή : naturalsoul.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: