Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Ανατριχίλα από τα νέα στοιχεία – Ο δράστης φόρτωσε τα πτώματα σε τρέιλερ
3 March 2022
“Αυτή είναι η μαμά μου. Μέχρι που μια μέρα, ξαφνικά, άλλαξε”. Μια πολύ όμορφη ιστορία
3 March 2022

Ελασσόνα: Γραφειοκρατική τρέλα και μετά… θάνατον – Δύο μήνες άταφος 72χρονος λόγω… διαζυγίου

Θύμα της ελληνικής γραφειοκρατίας έπεσε ένας 72χρονος από τη Γαλανόβρυση στην Ελασσόνα… δύο μήνες μετά τον θάνατό του!

Το άψυχο σώμα του παραμένει σε ψυκτικό θάλαμο στο Βανκούβερ του Καναδά, με τους οικείους του να προσπαθούν εναγωνίως να βρουν -ανεπιτυχώς έως σήμερα- τρόπο να το μεταφέρουν για τον ενταφιασμό του στην Ελασσόνα σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία».

Οι προσπάθειες έχουν αποβεί άκαρπες επειδή ο θανών παρέλειψε να δηλώσει στην Ελλάδα το διαζύγιο του πρώτου γάμου του, που είχε εκδοθεί πριν από πολλά χρόνια στον Καναδά, με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν αδύνατη η εκπλήρωση της τελευταίας του επιθυμίας, που ήταν να μεταφερθεί μετά θάνατον στη γενέτειρά του.

Τη νομική διάσταση της υπόθεσης έχει αναλάβει ο δικηγόρος Αθανάσιος Αγοράστης, ο οποίος συνεχίζει τις προσπάθειες με οδηγίες των εντολέων του.

Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι η μεταφορά της σορού στην Ελλάδα συγκεντρώνει πλέον ελάχιστες πιθανότητες, δεδομένου ότι η δήλωση του διαζυγίου δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς χρειάζεται η αμετάκλητη αναγνώριση του πρώτου διαζυγίου με δικαστική απόφαση από ελληνικό δικαστήριο. Διαδικασία που είναι χρονοβόρα ακόμη κι αν καταβληθούν προσπάθειες για τη συμπίεση του χρόνου έκδοσης μιας δικαστικής απόφασης.

Η οικογένεια του θανόντα βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο καθώς η μοναδική λύση για να γίνει η μεταφορά της σορού είναι να κινήσει τη σχετική διαδικασία η πρώτη σύζυγος που εμφανίζεται και ως μοναδική κληρονόμος, με την οποία όμως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δεν υπάρχουν επαφές.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με το onlarissa.gr, ότι για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Μητρόπολη Ελασσόνας, που φέρεται να υποστηρίζει -μπροστά στο αδιέξοδο- την ταφή του θανόντα στο Βανκούβερ του Καναδά, που μπορεί να γίνει οποτεδήποτε αποφασιστεί, και τη μεταφορά των οστών μετά την εκταφή του ώστε με τον τρόπο αυτό να εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία του 72χρονου Ελασσονίτη.

Άποψη που έχει ήδη μεταφερθεί και εξετάζεται από τους οικείους του, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τελική τους απόφαση.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: