Ικανοποιείται το αίτημα προμήθειας εκτός απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων
6 October 2020
Ελλειμματικός ο προϋπολογισμός των ΟΤΑ και το 2020 και το 2021 σύμφωνα με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού
6 October 2020

Ελαφρύνσεις της ΔΕΥΑΚ στους καταναλωτές λόγω “Ιανού”

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθεί η πολιτική των ελαφρύνσεων που θα ακολουθήσει ΔΕΥΑΚ, μετά το πέρασμα του “Ιανού” και τις καταστροφές που προκάλεσε στο Δήμο Καρδίτσας.

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης συνεδρίασε την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, έχοντας σχετικό θέμα στην ημερήσια διάταξη αλλά οδηγήθηκε σε αναβολή της συζήτησής του για να εξετασθεί το πώς θα εφαρμοσθούν τα ευνοϊκά μέτρα και να αξιολογηθούν παράμετροι και προτάσεις που κατατέθηκαν.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Κώστα Παπαλό και μίλησε μαζί του για τις ελαφρύνσεις που θα υπάρξουν.

Πρώτα απ’ όλα, όπως μας είπε, υπάρχει εξάμηνη παράταση στην πληρωμών λογαριασμών που έχουν στα χέρια τους οι Καρδιτσιώτες, χωρίς να επιβληθεί οποιαδήποτε προσαύξηση ή να κοπεί το νερό.

Από κει και πέρα το υπερβάλλον νερό που καταναλώθηκε αυτές τις ημέρες δεν θα χρεωθεί. Όπως μας ανέφερε ο κ. Παπαλός, η ΔΕΥΑΚ έχει στα “χέρια” της και τις περσινές μετρήσεις την ίδια εποχή, θα μετρήσει και τώρα και θα χρεώσει με βάση την μικρότερη (ή τη φετινή ή την περσινή).

Αυτό γιατί μπορεί να υπάρχουν καταναλωτές που έμεναν σε όροφο, δεν χρειάστηκε να καταναλώσουν νερό για καθάρισμα αλλά μπορεί να ξόδεψαν και λιγότερο νερό λόγω των προβλημάτων και θα αδικούνταν αν πλήρωναν με την περσινή ένδειξη.

Επίσης, για τους συγκεκριμένους λογαριασμούς υπάρχει η πρόθεση να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η αποστολή τους.

Τέλος, πρόθεση της ΔΕΥΑΚ είναι, όταν φτάσει η ώρα πληρωμής των λογαριασμών, όποτε αυτή προσδιορισθεί να δίνεται η δυνατότητα ταμειακών διευκολύνσεων, ειδικά στις επιχειρήσεις που τα ποσά που πληρώνουν είναι μεγαλύτερα, αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση που μπορεί να προκύψει.

Για όλα αυτά θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις και ανακοινώσεις, ώστε οι δημότες να γνωρίζουν πώς να κινηθούν και τι να περιμένουν στον συγκεκριμένο τομέα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: