Προτομή του Γεώργιου Βούλγαρη θα κατασκευάσει ο Δήμος Μουζακίου
12 March 2024
Boeing 737 MAX: «Δεκάδες» προβλήματα εντόπισαν οι έλεγχοι της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας
12 March 2024

Ελβετία: Με ελικόπτερα αναζητούν τον αγνοούμενο σκιέρ μετά τον θάνατο άλλων 5

Την περιοχή κοντά στο βουνό Μάτερχορν στην Ελβετία «χτένισαν» ελικόπτερα σήμερα, με την ελπίδα να εξανεμίζεται για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου σκιέρ, καθώς πέντε άλλα μέλη της παρέας βρέθηκαν νεκρά, αφού πάγωσαν μέχρι θανάτου σε «καταστροφικές» συνθήκες.

Οι σκιέρ ανωμάλου δρόμου, πέντε από τους οποίους ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας από το καντόνι Valais, εξαφανίστηκαν κοντά στο βουνό Tête Blanche ύψους 3.710 μέτρων το Σάββατο στο μονοπάτι Zermatt-Arolla.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει την αιτία θανάτου των πέντε που βρέθηκαν αργά την Κυριακή, αλλά περιέγραψαν «καταστροφικές» συνθήκες με χιονοθύελλες, ισχυρούς ανέμους και ακραίες θερμοκρασίες.

«Προτεραιότητά μας είναι να βρούμε αυτό το έκτο άτομο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Christian Varone, επικεφαλής της αστυνομίας του καντονίου. «Όσο υπάρχει ελπίδα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές όσον αφορά τις συνθήκες που έζησε αυτό το άτομο τις τελευταίες 48 ώρες».

Ο οδηγός βουνού Anjan Truffer δήλωσε στο ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SRF ότι δύο από τα πτώματα χρειάστηκε να ανασυρθούν κάτω από το χιόνι. «Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο, οι άνθρωποι πάγωσαν μέχρι θανάτου. Πιάστηκαν σε μια καταιγίδα, πιθανότατα έχασαν τον προσανατολισμό τους και δεν ήξεραν τι να κάνουν». Είπε ότι οι διασώστες τους συμβούλευσαν να σκάψουν μια σπηλιά στο χιόνι, αφού ένας από αυτούς σήμανε συναγερμό. «Μπορούσες να δεις ότι προσπάθησαν, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ ανεπαρκώς εξοπλισμένοι και με αυτά τα μικρά φτυάρια στο σκληρό χιόνι, δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά».

Πηγή: Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: