Τα πλεονεκτήματα της ευγένειας
2 December 2019
Το Μαγεμένο Δάσος της Καρδίτσας. Έναρξη την Τετάρτη. Ετοιμαστείτε !!!
2 December 2019

Ενυδατική κρέμα προσώπου με αλόη

Η αλόη αποτελείται κατά 96% από νερό, γεγονός που τη καθιστά εξαιρετικό ενυδατικό και αναπλαστικό παράγοντα για το ανθρώπινο δέρμα, ιδίως για τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες, και επιπλέον το ανανεώνει απομακρύνωντας τα νεκρά κύτταρα. Όταν προστίθεται σε αλοιφές και κρέμες η αλόη διαπερνά την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας και ενυδατώνει βαθιά.

Υλικά

⅓ της κούπας αποσταγμένο νερό
⅔ της κούπας gel αλόης
¾ της κούπας αμυγδαλέλαιο
⅓ της κούπας βούτυρο κακάο
¼ κουταλάκι του γλυκού λανολίνη
30 gr μελισσοκέρι (~2 κουταλιές της σούπας)
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας
4 κάψουλες βιταμίνη Ε

Παρασκευή

Αναμίξτε την υδατική φάση, δηλαδή το gel αλόης, το νερό και το αιθέριο έλαιο σε ένα δοχείο.

Αναμίξτε τη λιπαρή φάση (αμυγδαλέλαιο, βούτυρο κακάο, λανολίνη και μελισσοκέρι) σε ένα άλλο δοχείο. Βάλτε το σε bain marie και λιώστε τα υλικά σας σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη βιταμίνη Ε, τρυπώντας με μια βελόνα τις κάψουλες και πιέζοντας να βγει το υγρό περιεχόμενο.

Βάλτε το μίγμα των ελαίων σε ένα άλλο καθαρό δοχείο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά. Για να επισπεύσετε τη διαδικασία τοποθετήστε το για μερικά λεπτά στο ψυγείο.
Προσοχή να μη στερεοποιηθεί εντελώς. Θα πρέπει να είναι κρεμώδες και σχετικά συμπαγές πριν αρχίσετε το χτύπημα, όχι όμως να είναι “τούβλο”.
Ξεκινήστε να χτυπάτε το μίγμα με το mixer ή το blender σε υψηλή ταχύτητα.

Ξεκινήστε να ρίχνετε την υδατική φάση στο κέντρο του mixer με “ροή κλωστής”, όπως δηλαδή κάνουμε όταν φτιάχνουμε μαγιονέζα. Μαζεύετε το μίγμα που επικάθεται στα τοιχώματα με μια σπάτουλα.
Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η κρέμα σας να γίνει άσπρη και αφράτη.
Μόλις ενσωματωθεί όλο το νερό στη κρέμα σας και ολοκληρωθεί το χτύπημα βάλτε το προϊόν σε καθαρά και αποστειρωμένα βαζάκια με καπάκι, επικολλήστε ετικέττα με την ημερομηνίας παρασκευής και φυλάξτε το μίγμα σε δροσερό σημείο, ιδανικά στο ψυγείο. Εκεί θα διατηρηθεί για περίπου 4-6 εβδομάδες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: