Πρόκειται για μια μοναδική κρέμα προσώπου (και όχι μόνο) με ενυδατικές και επανορθωτικές ιδιότητες, fully custom made.
Η παρακάτω συνταγή αποτελείται κατά το ήμισυ από λιπαρές ύλες, με το υπόλοιπο 50% να καταλαμβάνεται από υδατικά στοιχεία. Γαλακτωματοποιητής; Δε θα χρειαστεί.All natural λοιπόν η συνταγή.
Θα χρειαστείτε:
Λιώνουμε σε bain marie το μελισσοκέρι μαζί με το λάδι καρύδας. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ροδόνερο και το gel αλόης και το αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις έχει λιώσει το κερί και το λάδι καρύδας το αποσύρουμε από το bain marie και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.Τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν με σχετική ταχύτητα γιατί τα μόρια της λιπαρής φάσης σε αυτή τη θερμοκρασία, ούτε καυτά αλλά και ούτε κρύα, είναι πιο δεκτικά στην ένωση με την υδατική φάση.
Προσθέστε το έλαιο που επιλέξατε, τη βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο στο χλιαρό μίγμα κεριού – καρύδας και ανακατέψτε. Μη σας ανησυχήσει η εμφάνιση που θα πάρει το μίγμα, είναι το κερί και το λάδι καρύδας που στερεοποιούνται λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας των υλικών που προσθέσατε. Δείτε τη φωτό.
Χτυπήστε το μίγμα με το stick blender, παίρνοντας με μια σπάτουλα το υλικό που απομένει στα τοιχώματα και το blender και ξαναρίχνωντας το πίσω.
Αρχίστε να προσθέτετε με αργό ρυθμό την υδατική φάση, αλόη και ροδόνερο, μέσα στο μίγμα των ελαίων χτυπώντας με το stick blender αδιάκοπα. Συνεχίστε την ανάδευση μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετήστε την έτοιμη κρέμα σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς. Έτοιμη.Αρχικά η κρέμα μπορεί να σας φανεί υδαρής, μόλις όμως την τοποθετήσετε στα βάζα θα αποκτήσει τη βελούδινη υφή που της αρμόζει.
Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε σπάτουλα για να μεταφέρετε την κρέμα στα βάζα. Φροντίστε λοιπόν όλα τα σκεύη και εργαλεία σας να είναι πεντακάθαρα. Συντηρήστε την κρέμα ιδανικά στο ψυγείο, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Χρησιμοποιήστε την εντός 6 μηνών.
Oliviart-gr