Επιπλέον 320 δωρεάν θέσεις στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων
20 October 2020
Το θύμα, δεν προκάλεσε ποτέ! Σήκω, μίλα, τόλμα!
20 October 2020

Εξαλείψτε τα κονδυλώματα με φυσικές θεραπείες

Η εφαρμογή ορισμένων φυσικών θεραπειών βοηθά στην επιτάχυνση της επούλωσης του δέρματος μετά την έναρξη των κονδυλωμάτων. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε συνεπείς στη θεραπεία για να απαλλαγούμε από κονδυλώματα.

Οι φυσικές θεραπείες έχουν χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα ως συμπλήρωμα για την εξάλειψη των κονδυλωμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν και υπάρχουν σύγχρονες θεραπείες που έχουν τον ίδιο σκοπό, η χρήση ορισμένων φυσικών συστατικών συνεχίζει να διατηρεί την ισχύ τους.

Η παρουσία κονδυλωμάτων στο δέρμα είναι ένα αρκετά κοινό φαινόμενο και θεωρείται αντιαισθητικό. Αυτά είναι μικρά, ζαρωμένα χτυπήματα που σχηματίζονται κυρίως στα χέρια και τα πόδια. Προκαλούνται από λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό του ανθρώπινου θηλώματος (HPV).

Είναι γνωστοί περισσότεροι από 100 υπότυποι αυτού του ιού, αν και οι περισσότεροι από αυτούς προκαλούν ακίνδυνα κονδυλώματα. Το πρόβλημα έγκειται στην υψηλή μετάδοσή τους, επιπλέον είναι δύσκολο να εξαλειφθούν. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή, αποφεύγοντας να επεκταθούν σε άλλες περιοχές του σώματος.

Φυσικές θεραπείες για την εξάλειψη των κονδυλωμάτων

  • Ξίδι μηλίτη μήλου

Ξίδι μηλίτη μήλου για να απαλλαγούμε από κονδυλώματα
Το οξικό οξύ που περιέχεται στο ξύδι μήλου μηλίτη βοηθά στην απαλότητα των κονδυλωμάτων και προωθεί την αποβολή του.
Το ξίδι μηλίτη μήλου είναι ίσως το πιο δημοφιλές φάρμακο για να απαλλαγούμε από κονδυλώματα σε χρόνο μηδέν. Αν και είναι επίσης κατάλληλο για άλλες φαρμακευτικές χρήσεις, η τοπική του χρήση είναι μία από τις πιο διαδεδομένες. Προφανώς, τα συστατικά του είναι ικανά να παράγουν πολλά θετικά αποτελέσματα.

Χάρη στο οξικό του οξύ , η επαφή με το ξίδι μηλίτη μήλου βοηθά στην εξάλειψη διαφόρων τύπων ιών και βακτηρίων. Καίει και μαλακώνει το προσβεβλημένο δέρμα, προκαλώντας την πτώση του κονδυλώματος, παρόμοια με τη συμπεριφορά του σαλικυλικού οξέος στις συμβατικές θεραπείες.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί;
Ανακατέψτε το ξίδι μηλίτη μήλου και το νερό σε ίσα μέρη.
Στη συνέχεια βυθίστε μια βαμβακερή μπάλα στο διάλυμα.
Τοποθετήστε το βαμβάκι στο κονδυλώματος και καλύψτε το με ταινία ή επίδεσμο.
Αφήστε το προϊόν να λειτουργεί όλη τη νύχτα και αφαιρέστε το το επόμενο πρωί.
Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε βράδυ, έως ότου πέσει η μυρμηγκιά.

  • Πράσινο τσάι

Τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού είναι χρήσιμα για τη μείωση της παρουσίας κονδυλωμάτων στο δέρμα και χρησιμοποιούνται επίσης ως θεραπεία για τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Χάρη στην υψηλή αντιοξειδωτική τους περιεκτικότητα, προάγουν την αναγέννηση του προσβεβλημένου δέρματος.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί;
Φτιάξτε ένα μείγμα τριών σταγόνων εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού με βασικό λάδι, όπως καρύδα ή ελιά.
Όταν το παρασκεύασμα είναι έτοιμο, τρίψτε το στο κονδυλωμάτων.
Αφήστε να δράσετε χωρίς να ξεπλύνετε και επαναλάβετε τη λειτουργία κάθε μέρα.

  • Σκόρδο
  • Οι αντιοξειδωτικοί και αντιβακτηριακοί παράγοντες του σκόρδου μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των κονδυλωμάτων. Τα εκχυλίσματα σκόρδου περιέχουν ενώσεις θείου που επιταχύνουν την αποβολή των κονδυλωμάτων του δέρματος. Σήμερα χρησιμοποιούνται σε ορισμένες εναλλακτικές θεραπείες για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο στη φυσική του κατάσταση.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί;
Τρίψτε ένα γαρίφαλο ακατέργαστου σκόρδου και ανακατέψτε το με μια κουταλιά της σούπας λάδι.
Στη συνέχεια, μουλιάστε μια βαμβακερή μπάλα στο παρασκεύασμα.
Ασφαλίστε τον στον κονδυλώνα με έναν επίδεσμο και αφήστε τον να διανυκτερεύσει.
Τέλος, αφαιρέστε το και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαλείψετε τον κονδυλώματος.

  • Καστορέλαιο

Η τελευταία θεραπεία που συνιστούμε να απαλλαγείτε από κονδυλώματα σε λίγο χρόνο είναι το καστορέλαιο . Αυτό το προϊόν περιέχει ουσίες που είναι ευεργετικές για το δέρμα. Επιπλέον, συμβάλλει στην επούλωση των προσβεβλημένων περιοχών.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί;
Ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα σκόνης ψησίματος με καστορέλαιο.
Όταν η πάστα που προκύπτει γίνει κολλώδης, τρίψτε την στον κονδυλώδη.
Καλύψτε τον με έναν επίδεσμο και αφήστε τον για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα, ξεπλύνετε καλά.
Τέλος, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί.

Συνοψίζοντας…
Τα κονδυλώματα είναι ακίνδυνα αλλά εξαιρετικά μεταδοτικά χτυπήματα. Ενώ υπάρχουν πολλές επαγγελματικές μέθοδοι για την εξάλειψή τους, ορισμένες θεραπείες στο σπίτι μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Προκειμένου να επιτευχθούν καλά αποτελέσματα, αυτό που έχει σημασία είναι να είναι σταθερή στη χρήση τους.

Σε περίπτωση που δεν παρατηρήσετε σημαντική βελτίωση ή οποιοδήποτε άλλο αξιόλογο σημάδι, συνιστάται να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για πιθανές θεραπείες για την επίλυση του προβλήματος.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: