Στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου θα μεταφερθεί το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Φαναρίου
11 March 2024
Εξεταστική για Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της ΝΔ- Οι θέσεις των άλλων κομμάτων
12 March 2024

Εξεταστική για τα Τέμπη: Δεν πτοείται η Ζ. Κωνσταντοπούλου από το «κλείσιμο» του μικροφώνου

Παρά την «τρίπλα» της Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών, ώστε να «μπλοκάρει» τις χωρίς τέλος παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην- τελευταία γι8α το θέμα συνεδρίαση – αυτή δεν πτοήθηκε.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής, μετά από την ένταση που προκλήθηκε από την εισβολή της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στην αίθουσα της συνεδρίασης όπου απαιτούσε να λάβει τον λόγο, παρότι έχει εξαιρεθεί από μέλος της Εξεταστικής, καθώς εκπροσωπεί νομικά συγγενείς των θυμάτων, μεταφέρθηκε στην Ολομέλεια, όπου υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουν τα μικρόφωνα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν πτοήθηκε ωστόσο. Μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας, κάθισε στα έδρανα και σε κάθε ευκαιρία φώναζε εκτός μικροφώνου, παρεμβαίνοντας στις τοποθετήσεις των εισηγητών. «Είναι πόρισμα υπόθαλψης», «το έγκλημα έγινε δυστύχημα», ήταν μόνο μερικές από τις φράσεις της κ. Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Κωνσταντοπούλου με την έναρξη της συνεδρίασης της Εξεταστικής όπου θα διαβάζονταν τα πορίσματα των κομμάτων. εισέβαλλε στην αίθουσα/

Ο κ. Μαρκόπουλος της ζήτησε να αποχωρήσει, ωστόσο δεν το έκανε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Σε συνέχεια της από 11/12/2023 επιστολής μου σας γνωρίζω ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών, θα παρασταθώ και θα συμμετάσχω κανονικά στις Εργασίες της Επιτροπής, ως τακτικό μέλος της, που ουδέποτε εξαιρέθηκα εγκύρως, αφού στην απόφαση περί εξαίρεσής μου, πλην άλλων, μετείχαν και 2 πρόσωπα, οι κ κ. Α. Πλεύρης και Ζ. Ράπτη, που μετέπειτα ομολογήθηκε ότι είχαν σύγκρουση καθηκόντων» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δελτίο Τύπου, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθαρίας.

Τελικά, μετά από συνεννοήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα αποφασίστηκε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έχει δικαίωμα να είναι στην αίθουσα, ως βουλευτής, αλλά δεν μπορεί να πάρει το λόγο. Η ίδια ωστόσο δεν το δέχεται, επιμένοντας να μιλήσει.

Η κ.Κωνσταντοπούλου είπε ότι θέτει αίτημα εξαίρεσης του προεδρείου της επιτροπής, ωστόσο ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι για να ισχύει το αίτημα αυτό πρέπει να έχει τις υπογραφές 50 βουλευτών.

Ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε το λόγο στον εισηγητή της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδη, ωστόσο η πρόεδρος της Πλεύσης επέμενε να θέτει επανειλημμένα το αίτημά της.

Τελικά αποφασίστηκε οι εργασίες να μεταφερθούν στην αίθουσα της Ολομέλειας, στις 17.30, όπου η παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου είναι σύννομη, ενώ θα είναι κλειστό το μικρόφωνό της.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: