“Ελένη”: Η συγκινητική ιστορία που κρύβει και ο θάνατος που έγινε τραγούδι
4 October 2021
Με απόλυτη ασφάλεια η διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ
5 October 2021

Επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων στα φαρμακεία της Καρδίτσας

Από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου έχει δοθεί η δυνατότητα συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου για την φετινή περίοδο και ήδη, στα φαρμακεία της Καρδίτσας, έχουν σπεύσει οι πρώτοι ασφαλισμένοι, κυρίως ηλικιωμένοι, για να το προμηθευτούν.

Για το θέμα το KarditsaLive.Νet απευθύνθηκε στον πρόεδρο του φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δ. Γαγάτση, που μας ενημέρωσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και συνεπώς κανένας λόγος ανησυχίας. Η ζήτηση, πάντως, τόνισε έχει αρχίσει, αλλά ακόμα είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Σε ερώτηση μας αν υπάρχουν πελάτες των φαρμακείων που ζητούν να τους κρατήσουν εμβόλιο, υπογράμμισε ότι δεν προκύπτει λόγος για κάτι τέτοιο και δεν χρειάζεται να μπαίνουν οι πολίτες σε αυτή την λογική. Με την συνταγογράφηση, συνέχισε, έρχονται και παίρνουν άμεσα το εμβόλιο.

Στο σημείο αυτό υπενθύμισε πως η συνταγογράφηση του εμβολίου γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, ότι η συμμετοχή για τον ασφαλισμένο είναι μηδενική και πως υπάρχει δυνατότητα, όποιος επιθυμεί, να εμβολιαστεί στο φαρμακείο που θα πάρει το εμβόλιο.

Επίσης ο κ. Γαγάτσης ανέφερε πως το εμβόλιο είναι καλύτερα να γίνει τους φθινοπωρινούς μήνες και σίγουρα πριν την έλευση του χειμώνα, υπενθυμίζοντας ότι απαιτείται και ένα διάστημα 15 ημερών για να δημιουργηθούν αντισώματα. Ακόμα και με δεδομένο ότι είναι μία ερώτηση που τίθεται τις τελευταίες ημέρες, μας είπε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με το εμβόλιο κατά του covid 19 που μπορεί να γίνει και ταυτόχρονα με αυτό της γρίπης.

Τέλος, προέβλεψε πως και φέτος θα υπάρχει μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού που θα φθάσει τα περσινά επίπεδα, όταν είχαν εμβολιαστεί πανελλαδικά 4 εκ πολίτες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: