Μαζί με τα σχολεία θα ανοίξουν οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί
3 January 2022
Πανδημία: Πως λειτουργούν οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες έως τις 17 Ιανουαρίου
3 January 2022

Επέκταση του λιμανιού στον Αη Γιάννη

Η εξεύρεση χρηματοδοτικής στέγης για την υλοποίηση της μελέτης που αφορά στην επέκταση του λιμανιού του Αη Γιάννη, είναι ένας από τους μεγάλους στόχους του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου για το 2022.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μουρεσίου, Αποστόλη Σουλδάτο, μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του λιμανιού, που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που είχαν πλήξει την περιοχή, επόμενο στοίχημα είναι η υλοποίηση της μελέτης που προβλέπει έργα ύψους 17 εκατ. ευρώ και η οποία είναι ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη. Τα έργα αφορούν στην επέκταση του λιμανιού προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα πρόσδεσης περισσότερων σκαφών, στη δημιουργία και νέου χώρου στάθμευσης 250 αυτοκινήτων, αλλά και στην επέκταση του πεζοδρόμου που θα συνδέει τον Αη Γιάννη με την παραλία της Πλάκας.

Συγκεκριμένα, για την αναβάθμιση του λιμανιού ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου έχει προχωρήσει στη σύνταξη επικαιροποιημένης τεχνικής μελέτης προκειμένου να εκτελεσθούν έργα προστασίας του λιμένα, όπως ένας νέος προσήνεμος μόλος σε συνδυασμό με τον παλαιό και ένας νέος υπήνεμος μόλος μετά την καθαίρεση του υφιστάμενου.

Ακόμη, στην μελέτη περιλαμβάνονται και εσωτερικά λιμενικά έργα όπως επέκταση του υφιστάμενου κρηπιδώματος και του προφυλακτηρίου τοίχους, κατασκευή εσωτερικού κρηπιδώματος στον υπήνεμο μόλο, εκβάθυνση μικρής έκτασης στην είσοδο του λιμανιού για την άνετη προσέγγιση και παραβολή των υδροπτερύγων και άλλων σκαφών που θα επισκέπτονται το λιμάνι, κατασκευή προφυλακτηρίου τοίχου στο βόρειο τμήμα του προσήνεμου μόλου για την οριοθέτηση και προστασία του χώρου στάθμευσης, με ταυτόχρονη επισκευή και στεγανοποίηση του καταστρώματος του υφιστάμενου βόρειου εσωτερικού κρηπιδώματος, υποδομές (κανάλια, βάσεις πυλώνων φωτισμού κ.λπ.) για την τοποθέτηση κατάλληλου εξοπλισμού, λιμενικών εξαρτημάτων και παροχών στα νέα κρηπιδώματα και τέλος, κατασκευή παραλιακής οδού για την πρόσβαση στον υπήνεμο και τον προσήνεμο μόλο, κατ’ επέκταση της υφιστάμενης παραλιακής οδού του Αγ. Ιωάννη.

Συνολικά η επέκταση του λιμανιού αφορά σε 150μ. περίπου και σύμφωνα με τον κ. Σουλδάτο όταν ολοκληρωθεί θα δημιουργηθεί πεζόδρομος πρόσβασης προς την παραλία της Πλάκας αλλά και άνετος χώρος στάθμευσης δυναμικότητας περίπου 250 ΙΧ αυτοκινήτων.

«Μολονότι ο Δήμος διαθέτει μελέτη και μάλιστα επικαιροποιημένη, αλλά και περιβαλλοντικούς όρους, μέχρι σήμερα δεν έχουμε βρει πρόγραμμα για την ένταξη του έργου, που θα δώσει προστιθέμενη αξία σε ολόκληρη την περιοχή», αναφέρει ο κ. Σουλδάτος.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: