Αττική: Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια και επιχειρήσεις
12 August 2023
Γουατεμάλα: Αίσιο τέλος της περιπέτειας 4 Γάλλων τουριστών στη ζούγκλα
12 August 2023

Επανέρχονται με νέα δεδομένα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σοφάδων οι Μ.Π.Ε. Φ/Β πάρκου και Μικρού Υ/Η

Σε αναβολή της λήψης απόφασης – γνωμοδοτικού χαρακτήρα- επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δύο έργων ΑΠΕ που προωθούν ιδιώτες στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων και την επαναφορά τους σε έκτακτη συνεδρίαση που θα συγκληθεί τη Δευτέρα 14 Αυγούστου- καθώς τα χρονικά περιθώρια της σχετικής διαδικασίας είναι ασφυκτικά- οδηγήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων στην αποψινή του (11/8) συνεδρίαση.

Η αναβολή της λήψης απόφασης προτάθηκε από τον Δήμαρχο κ. Αθ. Σκάρλο, έπειτα από τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 105 MW και υποσταθμού ανύψωσης τάσης (Υ/Σ) 33/150 kV, στη θέση Κτιμένη, των Τ.Κ. Κτιμένης & Γαβρακίων, των Δ.Ε. Ταμασίου και Θεσσαλιώτιδος των Δήμων Σοφάδων και Δομοκού παρά την αρχική αρνητική του εισήγηση στο ξεκίνημα της συζήτησης που εστίαζε στη διαδικασία που ακολουθείται και όχι στην ίδια την Μ.Π.Ε.

Οι λόγοι για τους οποίους πρότεινε την αναβολή είναι, πρώτον για να πραγματοποιηθεί αυτοψία στις ιδιωτικές εκτάσεις, όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση του φωτοβολταικού, δεύτερον για να ληφθεί απόφαση από το Τοπικό Συμβούλιο της Κτιμένης που δεν συνεδρίασε σχετικά και τρίτον για να συγεκριμενοποιηθούν και να καταγραφούν με τη μορφή ενός μνημονίου συνεργασίας τα πρόσθετα ανταποδοτικά οφέλη που προτίθεται η εταιρεία να δώσει στο Δήμο, στα οποία αναφέρθηκε ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Αυτά μπορούν να είναι όπως είπε ο δικηγόρος της εταιρείας λύσεις net metering για δημοτικά κτίρια, ανάπτυξη τοπικών ιατρείων και στελέχωσή τους αν υπάρχει έλλειψη, παροχή ενίσχυσης σε ποιμνιοστάσιο, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.

Καθοριστικός επίσης παράγοντας που οδήγησε στην αναδίπλωση της Δημοτικής Αρχικής – η Οικονομική Επιτροπή είχε νωρίτερα λάβει ομόφωνα αρνητική απόφαση επι της ΜΠΕ του έργου, ενώ και η αρχική εισήγηση του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αρνητική – είναι και η αποδοχή που φαίνεται οτι έχει το έργο από την τοπική κοινωνία της Κτιμένης, καθώς όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους κατοίκους, γνωρίζουν και έχουν συμφωνήσει να μισθώσουν τις εκτάσεις που προβλέπεται να εγκατασταθεί το πάρκο.

Με βάση την παραπάνω απόφαση ο Δήμαρχος πρότεινε να δοθεί αναβολή για τη Δευτέρα στη συζήτηση και επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου ισχύος (ΜΥΗΕ) 1,65MW στο ρέμα Αγ. Μαρίνης των Τ.Κ. Αηδονοχωρίου & Λουτροπηγής του Δήμου Σοφάδων, προκειμένου να παραβρεθεί και κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας που απόψε δεν εκπροσωπήθηκε στη συνεδρίαση, κάτι που επίσης έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4-%CF%83-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC-%CF%80-%CE%B5-%CF%86-%CE%B2-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CF%85-%CE%B7

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: