Λευκός Οίκος: Ζητά απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα
25 April 2024
Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός άλωσε την Βαρκελώνη
25 April 2024

Επαναδημοπρατείται η κατασκευή αίθουσας εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου

Στην επαναδημοπράτηση του έργου «Κατασκευή κτιρίου Κ1 (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), μεταλλικού στεγάστρου και υποσταθμού ΔΕΗ στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδίτσας» προϋπολογισμού 2,35 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%) θα προχωρήσει άμεσα ο Δήμος Καρδίτσας.

Με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής εγκρίθηκε και παραλήφθηκε από το Δήμο η επικαιροποιημένη μελέτη και τα επικαιροποιημένα τεύχη δημοπράτησης, καθώς και ο καθορισμός των όρων δημοπράτησης του έργου, η υλοποίηση του οποίου αναμένεται να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα και να ικανοποιήσει ένα διαχρονικό αίτημα της σχολικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου που στερείται μιας υποδομής απολύτως αναγκαίας που θα αναβαθμίσει την λειτουργία του και το ρόλο του ως εκπαιδευτική μονάδα και ταυτόχρονα μια σημαντική πολιτιστική δομή για την περιοχή μας.

Όπως ανέφερε και στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παν. Σβερώνης ο Δήμος Καρδίτσας είχε δημοπρατήσει το υποέργο «Κατασκευή κτιρίου Κ1 (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), μεταλλικού στεγάστρου και υποσταθμού ΔΕΗ στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδίτσας – ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ» τον Μάρτιο του 2021 και υπέγραψε τη σχετική σύμβαση ανάθεσής του στο τέλος του 2021 με, ποσό σύμβασης: 1.864.646,13 ευρώ.

Με την εκκίνηση όμως κατασκευής του έργου τέθηκαν διάφορα ζητήματα από την ανάδοχο εταιρεία με κυριότερο την ανάγκη επικαιροποίησης της μελέτης του έργου λόγω αλλαγών στους κανονισμούς -κυρίως της στατικής μελέτης- με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στην εκκίνηση του έργου για περισσότερο από τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Βασιζόμενη στην ανωτέρω καθυστέρηση, η ανάδοχος εταιρεία με αίτησή της το Δεκέμβριο του 2022 ζήτησε τη διάλυση της σύμβασης του έργου, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το Δήμο και με απόφαση του Προϊσταμένου της Διευθύνουσας Υπηρεσίας αποφασίστηκε η απόρριψη της αίτησης της αναδόχου εταιρείας. Κατά της ανωτέρω απόφασης ασκήθηκε ένσταση της αναδόχου εταιρείας, η οποία έγινε αποδεκτή με Απόφαση του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο Δήμος Καρδίτσας αμέσως μετά τη διάλυση της ανωτέρω σύμβασης προχώρησε στην ανάθεση σύμβασης τεχνικών Υπηρεσιών για την επικαιροποίηση της μελέτης με βάση τις ισχύουσες σήμερα προδιαγραφές -με νέα στατική μελέτη-, η οποία παραδόθηκε και ελέγχθηκε αρμοδίως. Ταυτόχρονα, επικαιροποιήθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, με πρόνοια ο νέος προϋπολογισμός να ταυτίζεται με τον αρχικό, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στη χρηματοδότηση του έργου.

Επιπρόσθετα, καθορίστηκαν οι όροι επαναδημοπράτησης του έργου, με βάση την επικαιροποιημένη μελέτη και τα αντίστοιχα τεύχη δημοπράτησης, ώστε άμεσα να επαναδημοπρατηθεί το εξεταζόμενο υποέργο.

Κωστής Κριτσιάνης

φωτογραφία αρχείου

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CE%B1%CE%AF%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: