Δ. Παπαστεργίου: Γιορτάζουμε 200 χρόνια ελευθερίας, τιμούμε τους ήρωες, κάνουμε πράξη το χρέος μας
24 March 2021
ΑΔΕΔΥ: Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης
24 March 2021

Επανεξέταση της απόφασης για το “βαθύ κόκκινο” ζητά ο Δήμος Καρδίτσας

Την επανεξέταση της απόφασης για ένταξη του Δήμου Καρδίτσας σε καθεστώς πολύ αυξημένης επιτήρησης, ζήτησε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με σχετική επιστολή.

Αυτό γνωστοποίησε προς το Σώμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας κ. Θωμάς Κόντος στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (23/3), τονίζοντας ότι η κίνηση βασίστηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος Καρδίτσας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα απόν “Ιανό”, από καιρικά φαινόμενα που ακολούθησαν, αλλά και από τον σεισμό της Λάρισας.

Στόχος είναι να εξεταστεί το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, γιατί η οικονομία έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

Την ίδια πάντως ώρα τόσο ο κ. Κόντος που είναι γιατρός, όσο και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και αντιδήμαρχος κ. Σπάνιας, περιέγραψαν με μελανά χρώματα την επιδημιολογική κατάσταση στο νομό μας ζητώντας να τηρούνται όλα τα μέτρα και ο καθένας μας να δείχνει την οφειλόμενη προσοχή.

Ο κ. Κόντος μίλησε για την προσωπική του εμπειρία στο αθλητικό πάρκο, όπου συνάντησε παρέες των 8-10 ατόμων χωρίς μάσκα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα φθάσουμε στο σημείο να βγάζουμε μία ακτινογραφία στο νοσοκομείο και να την εξετάζει μικροβιολόγος γιατί οι άλλοι γιατροί θα είναι όλοι απασχολημένοι με περιστατικά COVID.

Από την πλευρά του ο κ. Σπάνιας και αναφερόμενος στις ενέργειες του Ιατρικού συλλόγου και του Δήμου το διάστημα της πανδημίας, μίλησε αρχικά για επισκέψεις στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές υγείας. Ειδικά για το νοσοκομείο που η συνάντηση με την διοίκηση έγινε πρόσφατα τόνισε ότι μόνο για τις 5 από τις 10 θέσεις γιατρών που προκηρύχθηκαν υπήρξε ενδιαφέρον και ζητήθηκε η επαναπροκήρυξη τους.

Επίσης, ανέφερε για συμφωνία δημιουργίας ενός post covid για τις απαραίτητες εξετάσεις ασθενών που έχουν τον ιό και βρίσκονται στην διαδικασία ανάρρωσης.

Μίλησε ακόμα για την ύπαρξη ελλείψεων στο Κ.Υ. Καρδίτσας που πρέπει να καλυφθούν αλλά και για την πολύ καλή σχέση με τις ΤΟΜΥ και KΟΜΥ και την μεγάλη συμβολή τους στην διαδικασία των τεστ.

Χαρακτήρισε την πορεία του εμβολιασμού στο νομό μας πολύ καλή, με την υποσημείωση ότι προχωρά αδιάλειπτα με βάση των αριθμό των εμβολίων που έχουμε στη διάθεσή μας.

Σχετικά με το “βαθύ κόκκινο” στο Δήμο Καρδίτσας, παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτό. Πρέπει να βρεθεί η λεπτή ισορροπία, τόνισε, μέσω της αυστηρής τήρησης των μέτρων, που θα δώσει την δυνατότητα να κινηθεί η οικονομία αλλά να ταυτόχρονα να προστατευθεί η υγεία και να θωρακισθούν οι δομές που την αφορούν.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως από τους ιδιώτες γιατρούς της Π.Ε. έχει εμβολιαστεί πάνω από το 80%

Την πολιτική διάσταση του θέματος έθιξε ο κ. Κρανιάς, αλλά και ο Ξυλομένος, με τον πρώτο να σημειώνει ότι από όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν επιλέχθηκε να μας κλείσουν μέσα, ενώ έριξε μομφή στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου που σε πρόσφατη συνεδρίαση αντέδρασε σε παράγραφο ψηφίσματος που μίλαγε για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Ο δε κ. Ξυλομένος υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι με προσλήψεις αστυνομικών και στρατιωτικών δεν λύνονται προβλήματα στην υγεία.

Κλείνοντας, τη συζήτηση ο δήμαρχος Καρδίτσας υπογράμμισε ότι οι Έλληνες έδειξαν στην πρώτη φάση της πανδημίας ότι ξέρουν να πειθαρχούν και η συντριπτική τους πλειοψηφία τήρησε τα μέτρα.

Πλέον, συνέχισε, ο κ. Τσιάκος είναι ορατό και κατανοητό ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτός που έχει την ευθύνη για την κατάσταση ου βιώνουμε. Εμείς, σαν αυτοδιοίκηση, συνέχισε, ενωμένοι, με ομοψυχία, πρέπει να απευθυνθούμε σε αυτό τον κόσμο και να του ζητήσουμε να κάνει μία ακόμα προσπάθεια, ευελπιστώντας ότι είμαστε κοντά στο τέλος αυτής της περιπέτειας.

Να του δώσουμε να καταλάβει, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς κραυγές και λαϊκισμούς, ότι πρέπει να δείξουμε όλοι σεβασμό στην υγεία, στους συμπολίτες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, σε αυτούς που τηρούν τα μέτρα και βλέπουν άλλους να είναι πιο χαλαροί και λιγότερο προσεκτικοί.

Επίσης, κατέληξε, πρέπει να δούμε ότι η Ελλάδα έχει πολύ λιγότερα θύματα από άλλες χώρες και αυτό οφείλεται στην προσπάθεια όλων μας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: