Κρήτη: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό γυναίκας από τον σύζυγό της
21 March 2022
Στα έργα της ΤΕΡΝΑ περιόδευσε ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης
21 March 2022

Επεισοδιακά θυρανοίξια ναού στα Φάρσαλα – Στο αυτόφωρο “πρωτοπρεσβύτερος, αρχιμανδρίτης και μητροπολίτης”

Στη σύλληψη ενός 45χρονου πρωτοπρεσβύτερου, ενός 45χρονου αρχιμανδρίτη και ενός 52χρονου μητροπολίτη της «Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας» προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του Α.Τ. Φαρσάλων μετά και τα θυρανοίξια του μετόχιακού ναού, Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου στα Φάρσαλα.

Οι τρεις συλληφθέντεν, που κατά της ΕΛ.ΑΣ. «αυτοσυστήνονται» ως πρωτοπρεσβύτερος, αρχιμανδρίτης και μητροπολίτης αντίστοιχα, χωρίς -σύμφωνα με πληροφορίες τη5 «ΕτΔ»- «να είναι καταχωρημένοι στον κατάλογο θρησκευτικών Κοινοτήτων του Υπουργείου Παιδείας» άσκησαν χθες Κυριακή «υπηρεσία λειτουργού της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού φέροντες ράσα και τελώντας μυστήριο (θεία λειτουργία-κοινωνία)» παρουσία δεκάδων πιστών σε «ναΰδριο το οποίο στερούνταν άδειας ανέγερσης και ιδρύσεως – λειτουργίας ευκτήριων οίκων από το Υπ. Παιδείαν».

Από το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαίωναν χθες στην «ΕτΔ» ότι ο εμπλεκόμενος στην έρευνα των διωκτικών αρχών θρησκευτικός λειτουργός, όπως και η δηλωθείσα Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας «δες είναι θρησκευτικός λειτουργός αναγνωρισμένα δηλαδή γνωστής θρησκείας».

Αντίθετα, ο συνήγορος των τριών συλληφθέντων σημείωνε στης «ΕτΔ» πως «είναι νομιμότατοι», ότι «υπάγονται στης Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας που διαθέτει ΑΦΜ» και πως «διαθέτουν επίσης όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και δες κάνουν προσηλυτισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», το επίμαχο ναΰδριο μετά από αυτοψία του Γραφείου Πολεοδομίας του Δήμου Φαρσάλων στις 11 Μαρτίου «κρίθηκε ως αυθαίρετη κατασκευή» με αποτέλεσμα το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων να προχωρήσει τις επόμενες ώρες, στη σφράγιση του ναϋδρίου.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: