Ισραήλ: Νέο «όχι» Νετανιάχου σε προσωρινή κατάπαυση πυρός στη Γάζα
3 November 2023
Προειδοποίηση ΗΠΑ: «Αδιανόητη η καταστροφή για τον Λίβανο και τον λαό του, εάν έμπαινε στον πόλεμο»
3 November 2023

Επιστολή διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Γονέων του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας για τη σχεδιαζόμενη μετεγγραφή 15 μαθητών από το Γυμνάσιο Σοφάδων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Καρδίτσας με κοινοποίηση προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Θεσσαλία απέστειλε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας αναφορικά με τη μετεγγραφή (15) μαθητών από το Γυμνάσιο Σοφάδων λόγω της γνωστής υπεραριθμίας που έχει παρουσιαστεί φέτος στην Α’ Γυμνασίου και έχετε ήδη ενημερωθεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net.

Αναλυτικά η επιστολή:

Επιστολή Ενημέρωσης και Διαμαρτυρίας

Οι Γονείς μαθητών και μαθητριών του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας, θέλουν να ενημερώσουν με την παρούσα επιστολή κάθε ενδιαφερόμενο για τα προβλήματα που προκύπτουν από την Απόφαση του ΔΔΕ κ. Ζάχαρη Κωνσταντίνου για τη μετεγκατάσταση/μεταγραφή 15 μαθητών Ρομά από το Γυμνάσιο Σοφάδων.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΔΕ οι συγκεκριμένοι μαθητές πρόκειται να κατανεμηθούν ισομερώς στα τρία τμήματα της Α’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας.

Μετά λύπης μας αναφέρουμε ότι δεν εξετάστηκε καμία από τις παρακάτω εναλλακτικές προσεγγίσεις του ζητήματος τόσο για την καλύτερη διευθέτηση του προβλήματος που προέκυψε από τις επανεγγραφές των 16χρονων μαθητών Ρομά στην πλειοψηφία τους στην Α’ τάξη του Γυμνασίου Σοφάδων.

1. Την επέκταση και δημιουργία περαιτέρω τάξεων στο Γυμνάσιο Σοφάδων (με πιθανή δημιουργία απογευματινών τμημάτων) ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους.
Ακόμη σε περίπτωση που απαιτείται ειδικά φέτος η περαιτέρω αύξηση της δυναμικότητας του Γυμνασίου Σοφάδων υπάρχουν ήδη έτοιμες σχολικές δομές (Δημοτικό Σοφάδων και Κέδρου) που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των αιθουσών διδασκαλίας που ανέκυψε, όπως έχει γίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

2. Την καθημερινή έκθεση των μαθητών αυτών σε κίνδυνο εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων μετακινήσεών τους σε αποστάσεις άνω των 50km ημερησίως, για να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

3. Την άνευ λόγου απομάκρυνσή τους από τον τόπο κατοικίας τους και την βίαιη προσαρμογή τους σε ένα νέο περιβάλλον με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένοι.

4. Το σοβαρό ενδεχόμενο δημιουργίας προστριβών και επεισοδίων με τους υπόλοιπους μαθητές στα νέα σχολεία τους καθότι η φοίτησή τους μέχρι στιγμής ήταν σε Γυμνάσιο που βρισκόταν εντός του οικισμού τους.
Ακόμη ο ΔΔΕ Καρδίτσας δεν έχει απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

Α. Γιατί δεν έγινε απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους των συγκεκριμένων μαθητών Ρομά σε Γυμνάσια που μπορούν λόγο της ιδιαιτερότητας αυτών των σχολείων να απορροφήσουν τους μαθητές (Πειραματικό Γυμνάσιο, Μουσικό Γυμνάσιο κα).

Β. Ποιος θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια τόσων μαθητών Ρομά που θα μετακινούνται συνεχώς από και προς τα Γυμνάσια ;

Γ. Ποιος θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του συνόλου των μαθητών στα Γυμνάσια σε περίπτωση αντίδρασης μέρους των μαθητών (Ρομά ή μη) εξαιτίας της Αυτεπάγγελτης Απόφασης βίαιης μετακίνησης τους σε νέο άγνωστο προς αυτούς σχολικό περιβάλλον;

Επειδή δεν υπάρχει καμία πειστική απάντηση στην συνάντηση που είχαμε με τον ΔΔΕ Καρδίτσας στα προαναφερόμενα ερωτήματα-προβληματισμούς καθώς και καμία πρόταση του που να βασίζεται στη στοιχειώδη λογική, ζητάμε από όλους τους Τοπικούς και Δημόσιους Φορείς να επιληφθούν του σημαντικού αυτού ζητήματος και να συνδράμουν ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη καθώς και για την προστασία των δικαιωμάτων των Ρομά στην εκπαίδευση, στον τόπο που επιθυμούν και εγράφησαν δηλ. στον Δήμο και το Γυμνάσιο Σοφάδων.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF-%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-5%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-15-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: