Πράσινο Ταμείο: Νέα Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για δήμους κάτω των 20.000 κατοίκων
29 July 2021
Πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον από τον Δήμο Αθηναίων
29 July 2021

Επιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Μουζακίου για το κλείσιμο σχολικών μονάδων στο Φανάρι

Επιστολή διαμαρτυρίας, έστειλε ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στους βουλευτές ΝΔ Καρδίτσας, Γιώργο Κωτσό και Ασημίνα Σκόνδρα και στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Σπύρο Λάππα, με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείο Φαναρίου, .

Στην επιστολή του ο Θ. Στάθης, επισημαίνει ότι η εν λόγω απόφαση θα οδηγήσει σε βάθος χρόνου στο οριστικό κλείσιμο των εν λόγω σχολικών μονάδων. Προσθέτει ότι στη δύσκολη αυτή περίοδο τέτοιες ενέργειες αποδυναμώνουν και απογυμνώνουν την επαρχία από δομές που δίνουν πνοή στον τόπο, ενώ επισημαίνει ότι από το 2019 μέχρι και σήμερα οι εγγραφές στις ανωτέρω σχολικές μονάδες είναι αυξητικές.

Η επιστολή του Δημάρχου:

«Με αφορμή την επικείμενη αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων -Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Φαναρίου- διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την αντίθεσή μας, καθώς θεωρούμε πως η εν λόγω απόφαση θα οδηγήσει σε βάθος χρόνου στο οριστικό κλείσιμο των προαναφερθέντων σχολικών μονάδων.

Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφή τη θέση μας, η οποία ομονοεί μ’ αυτή των γονέων, δασκάλων και κατοίκων του Φαναρίου και της ευρύτερης περιοχής. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε τέτοιες ενέργειες αποδυναμώνουν και απογυμνώνουν την επαρχία από δομές που δίνουν πνοή στον τόπο. Λάβετε υπόψη σας ότι από το 2019 μέχρι και σήμερα οι εγγραφές στις ανωτέρω σχολικές μονάδες είναι αυξητικές.

Η εν λόγω απόφασή σας θα προκαλέσει αντικειμενικές δυσκολίες στην καθημερινότητα των οικογενειών των μαθητών καθώς η μετακίνηση ανήλικων μαθητών κρίνεται δύσκολη, δαπανηρή και επικίνδυνη δεδομένης της γεωγραφικής θέσης του χωριού (βρίσκεται σε υψόμετρο 350μ. στο ανατολικότερο του οδικού δικτύου).

Είναι πεποίθησή μας το γεγονός ότι η εφαρμογή της επικείμενης αναστολής λειτουργίας θα συντείνει σε βάθος χρόνου στην περαιτέρω ερήμωση της ιστορικής περιοχής του Φαναρίου, γεγονός αυταπόδεικτο μετά το πρώτο πλήγμα που δέχτηκε το χωριό μετά το κλείσιμο του Γυμνασίου και των λυκειακών τάξεων που λειτουργούσαν επί σειρά ετών στο χωριό.

Αποτελεί χρέος μας να υπερασπιστούμε το αυτονόητο, ήτοι τη συνέχιση λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη ότι το αυτό λειτουργεί στο Φανάρι από το 1881 (Σχολείο Αρρένων). Η μακραίωνη ιστορία του Φαναρίου που ξεκινάει από τα προ ομηρικά χρόνια δημιουργεί επιτακτική σε εμάς την ανάγκη να προβούμε σε ενέργειες υπεράσπισης της συνέχισης της υπάρξεως των εν λόγω σχολικών μονάδων».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: