Γ. Οικονόμου: Ευφάνταστοι οι ισχυρισμοί για τις παρακολουθήσεις, χωρίς κανένα στοιχείο
20 November 2022
Ρίσι Σούνακ: Πρόοδος στην COP27, αλλά χρειάζονται περισσότερα
20 November 2022

Επιχείρηση… «Χριστουγεννιάτικο δέντρο» στην Κεντρική Πλατεία (+Φωτο +Βίντεο)

Επιχείρηση για την κοπή και την μεταφορά του έλατου που την εορταστική περίοδο θα αποτελέσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης σηματοδοτώντας την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου, έστησε από νωρίς το πρωί της Κυριακής (20/11) το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας.

Η ημέρα επελέγη προκειμένου να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης και να γίνουν οι απαραίτητοι ελιγμοί του γερανοφόρου οχήματος στον κεντρικό πεζόδρομο και την Κεντρική Πλατεία.

Για μια ακόμα χρονιά το δέντρο είναι προσφορά συμπολιτών προς το Δήμο και μάλιστα δεν χρειάστηκε να  μεταφερθεί από κάποια ορεινή Κοινότητα του Δήμου, αλλά για λίγα μόλις οικοδομικά τετράγωνα.

Από την οδό Παπανδρέου στο κέντρο της πόλης

Πιο συγκεκριμένα συνεργείο του Δήμου μετέβη νωρίς το πρωί στην οδό Ανδρ. Παπανδρέου 139 στην Καρδίτσα όπου βρίσκεται η πατρική κατοικία των κ.κ. Αθανάσιου, Ηλία και Γεωργίου Τασιά και έκοψε το πανύψηλο δέντρο που δέσποζε για δεκαετίες στην μπροστινή αυλή και το οποίο οι τρεις συμπολίτες είχαν αποφασίσει να κόψουν. Το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου έκρινε πως το δέντρο αυτό πληροί όλες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να στολιστεί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας για τα Χριστούγεννα του 2022 και για το λόγο αυτό ανέλαβε την κοπή του χωρίς κάποια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο.

Οι ιδιοκτήτες προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες λαμβάνοντας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετική έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας για την κοπή του. Με δεδομένο ότι το δέντρο βρισκόταν σε οικία εντός σχεδίου πόλεως και δεν εμπίπτει σε δασικές διατάξεις δεν χρειάστηκε η άδεια του Δασαρχείου Καρδίτσας. Η δωρεά εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και σήμερα έγινε πράξη, αφού το δέντρο κόπηκε και μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, που έλαβαν η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία παρουσία και του αντιδημάρχου Πρασίνου κ. Σπ. Κουρτεσιώτη, για να στηθεί στο καθορισμένο σημείο στο παρτέρι της δυτικής πλευρά της πλατείας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο στολισμός του, ο οποίος αναμένεται να είναι ίδιος με τον περσινό αποτελούμενος από 40.000 λαμπιόνια.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%E2%80%A6-%C2%AB%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B4%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: