Η κυκλική οικονομία
24 November 2019
Η επιστήμη εξηγεί γιατί δεν μπορούμε όλοι να γίνουμε οικολόγοι
24 November 2019

Εποικισμός … Η άλλη άποψη

Ενώ ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει ως πρόσφυγες μόνο όσους περάσουν στις όμορες χώρες (τις διπλανές δηλαδή) πχ όμορη της Συρίας είναι η Τουρκία, και αν απελευθευρωθεί ένα κομμάτι της χώρας, οι πρόσφυγες οφείλουν να επιστρέψουν πίσω (έχει απελευθερωθεί το 95% της Συρίας) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ συνεχίζουν να τους αποκαλούν πρόσφυγες! Ενώ αυτό δεν προκύπτει από καμία συνθήκη του ΟΗΕ!!

Πάμε λοιπόν να το πούμε ακόμα μια φορά.


1) Δεν είναι πρόσφυγες (δεν προκύπτει από καμιά συνθήκη του ΟΗΕ)


2)Δεν θέλει ο Ελληνικός λαός να τους ενσωματώσει, δεν τον ρώτησε κανένας.. Όποιος τολμά ας κάνει δημοψήφισμα, ωραία και δημοκρατικά! Ενσωμάτωση θέλουν μόνο οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι.

3)Για την χώρα αυτή δούλεψαν οι παπούδες μας οι πατεράδες μας και εμείς. Είναι δικιά μας.. δεν είμαστε κάτοικοι, είμαστε οι ιδιοκτήτες της. Εμείς θα αποφασίσουμε ποιος θα μπεί και θα μείνει, όχι η ΜΕΡΚΕΛ όχι η Ευρώπη.

4) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. δεν είχαν γραμμένο σε κανένα προεκλογικό πρόγραμμα ότι θα ενσωματώσουν “πρόσφυγες”, ότι θα τους βάλουν στις πόλεις μας , ότι θα κάνουν χοτσποτ δίπλα σε χωριά και ότι θα αλλάξουν την σύνθεση του Ελληνικού πλυθησμού. Άρα δεν νομιμοποιούνται από κανέναν να το κάνουν αυτό! Αν νομίζουν ότι θα πρέπει να γίνει.. να ρωτήσουν τον λαό πρώτα. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ.

5)Όταν μετακινούνται τεράστιες μάζες πληθυσμού σε κατοικημένες περιοχές.. αυτό λέγεται εποικισμός. Η συνθήκη της Λωζάνης, όμως, ρητά και κατηγορηματικά αναφέρει ότι απαγορεύεται ο εποικισμός.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για την ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία μέσω της προώθησης της αυτόνομης διαβίωσης. Με την καταβολή επιδόματος ενοικίου έως 12 μήνες και έως 630 ευρώ και εφάπαξ βοηθήματος έως 1.490 ευρώ το πρόγραμμα, που υλοποιείται με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στοχεύει στη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων, που θα διευκολύνουν τους πρόσφυγες να ενταχθούν στην χώρα μας.

Πλέον, επωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι πρόσφυγες, στους οποίους γνωστοποιήθηκε μετά την 1η Οκτωβρίου 2019 ότι τους χορηγήθηκε διεθνής προστασία και είναι επίσημα εγγεγραμμένοι και διαμένουν σε κάποια ανοιχτή δομή φιλοξενίας, κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, τοπικό συντονιστικό κέντρο διαχείρισης προσφυγικής κρίσης ή σε ξενοδοχείο του προγράμματος FILOXENIA.

Το HELIOS προωθεί την αυτόνομη διαβίωση των προσφύγων στην Ελλάδα μέσω: α) υποστήριξης για εύρεση αυτόνομης κατοικίας β) μαθημάτων ένταξης γ) δραστηριοτήτων σχετικά με την εργασιακή απασχόληση με σκοπό την ενίσχυση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Στους δικαιούχους του προγράμματος προσφέρεται υποστήριξη για να βρουν ένα διαμέρισμα και να υπογράψουν στο όνομά τους ένα μισθωτήριο συμβόλαιο απευθείας με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Με την υπογραφή μισθωτηρίου συμβολαίου στο όνομά τους, οι δικαιούχοι λαμβάνουν επιδοτήσεις ενοικίου που καταβάλλονται στον προσωπικό τους τραπεζικό λογαριασμό.

Οι επιδοτήσεις ενοικίου αποτελούνται από: α)Συνεισφορά στην έναρξη ανεξάρτητης διαβίωσης, ένα καθορισμένο ποσό, το οποίο καταβάλλεται άπαξ και προβλέπεται να συμβάλει στην πληρωμή της εγγύησης ενοικίασης και τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης (π.χ. αγορά οικιακού εξοπλισμού, έπιπλα) και β)Συνεισφορά στα έξοδα μίσθωσης, ένα καθορισμένο ποσό (βλέπε παρακάτω πίνακα) το οποίο καταβάλλεται σε μηνιαία βάση και συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους μίσθωσης ενός σπιτιού και των δαπανών που συνδέονται με τα βασικά έξοδα κοινής ωφέλειας. Τα παραπάνω ποσά διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας.

aetos-apokalypsis.com

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: