Στα ύψη η «μαύρη» απασχόληση-Αποκαλυπτικά στοιχεία
22 July 2023
Στο κόκκινο η μισή Ελλάδα, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιών την Κυριακή
22 July 2023

Εργασίες σήμανσης στον ποδηλατόδρομο της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου (+Φωτο)

Εργασίες κάθετης σήμανσης βρίσκονται σε εξέλιξη στον ποδηλατόδρομο της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου με το συνεργείο του αναδόχου να τοποθετεί τους στύλους και τις ρυθμιστικές πινακίδες που προβλέπονται για να υποδηλώνουν τη χρήση του από τους ποδηλάτες, αλλά και την παράλληλη κίνηση των πεζών στο πεζοδρόμιο καθώς και να επισημαίνουν τις διαβάσεις στις διασταυρώσεις.

Θα ακολουθήσει η οριζόντια σήμανση με στάμπες ποδηλάτου λευκού χρώματος για τον προσδιορισμό της κατεύθυνσης κυκλοφορίας των ποδηλάτων, πριν και μετά από κάθε διασταύρωση, για τον ορισμό των διαβάσεων πεζών και ποδηλατών κατά μήκος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και στο τμήμα της οδού Κουμουνδούρου, -όπου επίσης ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου, -στους κάθετους δρόμους στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, και στον πεζόδρομο και την οδό Χαριλάου Φλωράκη, όπου ο ποδηλατόδρομος θα συνεχίζεται μόνο με διαγράμμιση για 580 μέτρα.

Προβλέπεται επίσης διαγράμμιση και στις εισόδους των γκαράζ των οικοδομών κατά μήκος του ποδηλατόδρομου, καθώς και η τοποθέτηση πλαστικών ανακλαστήρων.

.Τοποθετήθηκε ο αστικός εξοπλισμός

Τις προηγούμενες ημέρες τοποθετήθηκαν επίσης οι προστατευτικές σχάρες και τα ειδικά προστατευτικά πλέγματα για τα νέα δέντρα που φυτεύτηκαν κατά μήκος του ποδηλατοδρόμου, όπως επίσης και οι κάδοι μικροαπορριμμάτων και τα ποδηλατοστάσια που προέβλεπε η μελέτη.

Ουσιαστικά όσον αφορά την εργολαβία σύμφωνα με τον ανάδοχο αλλά και την επιβλέπουσα υπηρεσία του Δήμου έχει εκτελεστεί το 95% και πλέον των εργασιών και εκκρεμούν κάποιες παρεμβάσεις στο αριστερό πεζοδρόμιο σε δύο οικοδομικά τετράγωνα για διαμόρφωση χώρων στάθμευσης οχημάτων.

Εκκρεμότητα οι…ενώσεις με τις καθέτους

.Η σοβαρότερη εκκρεμότητα, όσον αφορά την ολοκλήρωση του έργου – πέρα από το γνωστό ζήτημα με το στένεμα του οδοστρώματος στο τελευταίο τμήμα του επί της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου που αντιμετωπίστηκε(;) με …ενισχυμένη σήμανση- είναι τα κενά που υπάρχουν σε άσφαλτο και πλακάκια στις διασταυρώσεις του με τις καθέτους.

Για τα μεν πρώτα αναμένεται να αναλάβει να τα καλύψει ο ανάδοχος, μέχρι και το τέλος Αυγούστου – έχει αιτηθεί δίμηνη παράταση, καθώς η προηγούμενη προθεσμία ήταν στο τέλος Ιουνίου – τα δε κενά σε πλακάκια όμως δεν μπορούν να καλυφθούν αν δεν ολοκληρωθεί και το υποέργο της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ, ώστε να απομακρυνθούν και όλες οι παλιές κολώνες.

.Ακολουθεί και η ασφαλτόστρωση

Σημειώνεται επίσης ότι προβλέπεται και η ασφαλτόστρωση της Ηρ. Πολυτεχνείου στο πλαίσιο της εργολαβίας των ασφαλτοστρώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία λόγω του καύσωνα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες θα συνεχιστεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο, κάτι που ενδεχομένως να προκαλέσει και μια μικρή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαγράμμισης

Ξεκίνησε η χρήση του από ποδηλάτες

.Ήδη πάντως και χωρίς το έργο να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί και ελλείψει της σχετικής σήμανσης και διαγράμμισης διαπιστώνεται ότι καθημερινά πολλοί συμπολίτες κάνουν χρήση του ποδηλατοδρόμου που μετατρέπει την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου σε ένα δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, που θα είναι αφιερωμένος στον πεζό και τους ποδηλάτες, αλλά ταυτόχρονα θα επιτρέπεται σ΄ αυτόν η κίνηση των οχημάτων με ταχύτητα κυκλοφορίας 30 km/h, καθώς και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε περιοχή με ειδική σήμανση.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CE%B7%CF%81-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: