Στην τελική ευθεία το φράγμα Ληθαίου στα Τρίκαλα
13 October 2020
Ανατριχιαστική προειδοποίηση ΟΗΕ: Η κλιματική αλλαγή μετατρέπει τον πλανήτη σε «κόλαση»
13 October 2020

Εργασίες στον Τύμπανο για τα αιολικά πάρκα

Συναγερμό έχει προκαλέσει στους φορείς που αντιτίθενται στην κατασκευή αιολικών πάρκων στα Άγραφα, η εκτέλεση εργασιών στην περιοχή του Τυμπάνου, από το περασμένο Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Προς το παρόν δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί τι ακριβώς εργασίες είναι και κυρίως αν πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις για την εκτέλεσή τους, αλλά είναι δεδομένο πως στην περιοχή υπάρχουν μηχανήματα που επιχειρούν.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με εκπροσώπους του Δικτύου για την προστασία των Άγραφων και συγκεκριμένα με τους κ.κ. Καραβίδα και Φασούλα, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι είναι εξακριβωμένο ότι εκτελούνται εργασίες. Επίσης, μας είπαν ότι εδώ και λίγο διάστημα από το Δασαρχείο έχει δοθεί πρωτόκολλο εγκατάστασης αλλά υπήρχαν εκκρεμότητες και δήλωσαν άγνοια αν έχουν όλες διευθετηθεί για να δοθεί και η οριστική άδεια έναρξης εργασιών. Αυτό είναι που αναζητούν και οι ίδιοι και βρίσκονται σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς για να το διαπιστώσουν.

Μία από αυτές τις εκκρεμότητες ήταν και μία φυτοτεχνική μελέτη που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συνέχεια. Συγκεκριμένα πρόκειται για την «Φυτοτεχνική Μελέτη Αποκατάστασης στην Τ.Κ. Δρακότρυπας Δήμου Μουζακίου, την Τ.Κ. Οξυάς Δήμου Μουζακίου και Τ.Κ. Αργιθέας Δήμου Αργιθέας, στις δασικές θέσεις «Αέρας» και «Αφεντικό», του Αιολικού πάρκου «Αέρας-Αφεντικό» των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας.

Η μελέτη αυτή εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον προηγούμενο μήνα, με την διευκρίνηση ότι η έγκριση δεν απαλλάσσει τον κύριο του έργου από τυχόν απαιτούμενες πρόσθετες εγκρίσεις ή άδειες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: