ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έταξε ό,τι δεν έκανε 4 ολόκληρα χρόνια
26 April 2023
Προς αντικατάσταση οι υδραυλικές εγκαταστάσεις του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας
27 April 2023

Ερντογάν: Ακύρωσε τις δημόσιες εμφανίσεις για λόγους υγείας

Στην ακύρωση των προγραμματισμένων του δημόσιων εμφανίσεων για σήμερα και αύριο προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λόγω προβλημάτων υγείας. Σημειώνεται ότι απομένουν λίγες μόλις εβδομάδες για τις κρίσιμες εκλογές της 14ης Μαΐου.

«Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι, ύστερα από σύσταση των γιατρών μου», ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο 69χρονος Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Λίγες ώρες αργότερα, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), γνωστοποίησε ότι ο Ερντογάν θα συμμετάσχει μέσω βιντεοσύνδεσης στην τελετή για τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου και ότι αναβάλλεται επίσης η προεκλογική συγκέντρωση στη Μερσίνα.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Ερντογάν υποχρεώθηκε να διακόψει ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη εξαιτίας αδιαθεσίας, που αργότερα αποδόθηκε σε στομαχικές διαταραχές.

Ο τούρκος πρόεδρος είχε προγραμματίσει να παραστεί στην τελετή στο Άκουγιου και τον προηγούμενο μήνα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο κοινής εμφάνισής του με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Ο κ. Πούτιν ενδέχεται να έρθει στην Τουρκία για την τελετή των εγκαινίων. Ειδάλλως ενδέχεται να συμμετάσχει διαδικτυακά σε αυτήν», είχε πει ο Ερντογάν σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στις 29 Μαρτίου.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, ο πρώτος αντιδραστήρας στο Άκουγιου θα τεθεί σε λειτουργία φέτος και το έργο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το 2025. Η ανέγερση του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία συμφωνήθηκε το 2010 με θυγατρική της ρωσικής κρατικής εταιρίας Rosatom. Ο πυρηνικός σταθμός στην επαρχία της Μερσίνας, στα νότια παράλια της Τουρκίας, θα έχει τέσσερις αντιδραστήρες συνολικής ισχύος 4,8 GW.

Η εκλογική αναμέτρηση της 14ης Μαΐου αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον μακροβιότερο ηγέτη της σύγχρονης Τουρκίας, αφού οι δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ότι ο Ερντογάν απειλείται με ήττα, ύστερα από δύο δεκαετίες στην εξουσία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Anadolu

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: