Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές
21 March 2023
Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου: Πρόγραμμα Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024
21 March 2023

ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ: Πλάνο 50 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των βιομηχανικών πάρκων

Επενδυτικό πλάνο ύψους 50 εκατ. ευρώ για τη διετία 2024- 2025, στο πλαίσιο της προκήρυξης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το επενδυτικό αυτό πλάνο θα ωφεληθούν τα 14 μεγαλύτερα βιομηχανικά πάρκα της χώρας, καθώς προβλέπεται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών τους, με στόχο τη σταδιακή μετατροπή τους σε καινοτόμα, τεχνολογικά έξυπνα και περιβαλλοντικά βιώσιμα βιομηχανικά πάρκα. Παράλληλα, θα αναπτυχθούν υποδομές σε 1.000 στρέμματα δημιουργώντας ένα αξιόλογο απόθεμα γης για μελλοντική βιομηχανική ανάπτυξη.

«H ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. θα ενημερώσει αναλυτικά τους θεσμικούς παράγοντες και τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις των 14 βιομηχανικών πάρκων για το εν λόγω επενδυτικό πλάνο και τον τρόπο που θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτιστοποίηση των υποδομών και κατ’ επέκταση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του» υπογραμμίζεται. Αποτελεί διακαή στόχο η στέγαση της παραγωγικής επιχειρηματικότητας σε οργανωμένες περιοχές με σύγχρονες ενεργειακές, ψηφιακές και περιβαλλοντικές υπηρεσίες επαναλαμβανόμενων εσόδων, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Άγγελος Κάτσικας.

Από την πλευρά του ο Θάνος Ψαθάς, CEO της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ δήλωσε: «Με την έγκριση του νέου μας επενδυτικού πλάνου σηματοδοτείται μία νέα εποχή προς την κατεύθυνση της βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης και του ψηφιακού μετασχηματισμού, που αποτελεί και στρατηγικό στόχο της εταιρείας μας με κατεύθυνση το Πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 και το πλαίσιο του Industry 4».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: