The Cure: Επιστροφή με νέο τραγούδι έπειτα από 16 χρόνια
30 September 2024

Ευθ. Λέκκας από το Δημαρχείο Καρδίτσας: «Σε ένα εξάμηνο η ολοκλήρωση των προσεισμικών ελέγχων σε 48.000 δημόσια κτίρια» (+Φωτο +Βίντεο)

Σε ένα εξάμηνο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο υποχρεωτικός πρωτοβάθμιας προσεισμικός έλεγχος περίπου 48.000 δημόσιων κτιρίων της χώρας οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα δρομολογηθούν οι περαιτέρω δράσεις για τα κτήρια που χρήζουν παρεμβάσεων.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Πρόεδροw του ΟΑΣΠ, Καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Δρ Ευθύμης Λέκκας σε δηλώσεις του στο περιθώριο του σεμιναρίου αντισεισμικής προστασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/9) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρδίτσας για την επιμόρφωση των Δ/ντών των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με θέματα σεισμικού κινδύνου.

Το σεμινάριο οργάνωσε το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) με εισηγητές τον Δρ. Ευθ. Λέκκα και την Δρ Ασημίνα Κούρου, Γεωλόγο, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του ΟΑΣΠ και συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος, ο Δντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κων. Γκόλτσος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Σωτ. Αντνωνίου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στ. Θεολόγης και Πετρ. Μουταρέλος ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημ. Παπούλιας και Δ/ντες σχολικών μονάδων του νομού.

«Εδώ και ένα χρόνο εντολή του πρωθυπουργού και μετά από τη θεσμική διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει έχουμε πια μπει στη διαδικασία του υποχρεωτικού πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας. Είμαστε στη μέση περίπου της διαδικασίας, έχουν απογραφεί όλα τα κτήρια στα οποία θα πρέπει να γίνει ο πρωτοβάθμιας προσεισμικός έλεγχος -είναι περίπου 48.000 δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα-έχει γίνει η βάση δεδομένων, έχουν γίνει τα νέα δελτία απογραφής των κτιρίων, έχουν επιλεγεί και έχουν εκπαιδευτεί οι μηχανικοί και τώρα είμαστε στη διαδικασία των ελέγχων. Έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής περίπου 1500 κτίρια αλλά τα συνολικά αποτελέσματα με εντολή της πολιτικής ηγεσίας θα ανακοινωθούν όταν μετά από ένα εξάμηνο θα έχουμε την ολοκλήρωση των ελέγχων, οπότε και θα υπάρχουν γενικότερες δράσεις ειδικά στα κτίρια που χρειάζονται παρεμβάσεις» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Λέκκας.

Σταμάτησε στην πολιτική φάση το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων στο Σχολικό Περιβάλλον, που υλοποιούσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ερωτηθείς για το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων στο Σχολικό Περιβάλλον, που υλοποιούσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κ. Λέκκας τόνισε ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή δεν το προχώρησε: «Ήταν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που είχε να κάνει με την ασφάλεια των μαθητών και αφορούσε τη μη δομική τρωτότητα των κτιρίων, την εκπαίδευση όλων των καθηγητών και δασκάλων, τη διαμόρφωση σχεδίων για κάθε ένα σχολείο χωριστά και όλες τις διαδικασίες που διέπουν όχι μόνο τους σεισμούς, αλλά και όλες τις φυσικές καταστροφές που στη Θεσσαλία έχουμε τα πρωτεία από όλες τις περιοχές. Δυστυχώς, αυτό το πρόγραμμα με τη νέα Περιφερειακή Αρχή δεν προχώρησε. Είχαμε κάνει το πιλοτικό πρόγραμμα των 40 σχολείων – 8 σχολεία ήταν από την περιοχή της Καρδίτσας- με πολύ σημαντικά αποτελέσματα που μας έδειξε που είμαστε πίσω στην εκπαίδευση, στην ενημέρωση, στα σχέδια ετοιμότητας για κάθε φαινόμενο χωριστά. Θα πρέπει να αισθανθούμε την ευθύνη που έχουμε όλοι μας απέναντι στους μαθητές να κάνουμε όσο το δυνατόν ασφαλέστερο σχολικό περιβάλλον» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας.

Κωστής Κριτσιάνης 

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CF%85%CE%B8-%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%C2%AB%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%BF-%CE%B7-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CF%87%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: