Τα πρώτα σημάδια της νόσου Αλτσχάιμερ μπορεί να εμφανιστούν στα μάτια σας, λέει μελέτη
25 March 2023
Μπάιντεν: Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με το Ιράν
25 March 2023

Ευχετήρια μηνύματα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821



Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Κ. Τσιάρα

.Την 25η Μαρτίου, το Έθνος μας γιορτάζει τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Γιορτάζουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου αναστοχαζόμενοι την πολυκύμαντη πορεία του Έθνους μας.

Με υπερηφάνεια για τα μεγάλα μας επιτεύγματα, στα 200 και πλέον χρόνια της εθνικής μας ανεξαρτησίας. 

Αλλά και με την εθνική αυτογνωσία, την οποία σμίλεψαν οι μεγάλες καταστροφές που βίωσε η πατρίδα μας, με ταπεινότητα και σεβασμό για τα θύματα των μεγάλων τραγωδιών που σημάδεψαν το Έθνος μας.

Η φετινή εθνική μας επέτειος, εορτάζεται κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες του βαρύτατου πένθους από την τραγωδία των Τεμπών.

Ένα βαρύ πένθος για όλες και για όλους μας.  Που καθιστά, ωστόσο, το μήνυμα του 1821 για ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη ακόμα πιο ισχυρό, ώστε να μπορέσουμε να κοιτάξουμε ξανά μπροστά.

Και με την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία που έχουμε όλοι μας ανάγκη, να πάμε την πατρίδα μας ακόμα πιο ψηλά.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους, στον τόπο μας και στην Ελλάδα μας, Χρόνια πολλά!


Μήνυμα Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού για την 25η Μαρτίου

.Διπλή γιορτή η 25η Μαρτίου, εθνική και θρησκευτική, κλείνοντας μέσα της συμβολισμούς και μηνύματα ανθρώπινα και αιώνια όπως η πίστη, η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η αφύπνιση και η δικαιοσύνη.

Τιμούμε τη μέρα αυτή τη μνήμη των προγόνων μας χωρίς να εγκλωβιζόμαστε όμως μόνο στο ένδοξο παρελθόν μας. Γνωρίζουμε ότι χρέος όλων μας είναι η επανεκκίνηση της Πατρίδας μας και γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε.

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε νέες αξίες και να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις με το ίδιο αίσθημα ιστορικής συνέχειας, κάνοντας περήφανους και τους απογόνους μας.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!!!

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!!!!


.Μήνυμα για την 25η Μαρτίου από τον Σπυρίδων Ε. Λάππα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ νομού Καρδίτσας

Πώς οι Προπάτορές μας, ορμούσαν σα θεριά,/Για την ελευθερίαν, πηδούσαν στη φωτιά./Έτσι κι ημείς, αδέλφια, ν’ αρπάξωμεν για μια,/T’ άρματα και να βγούμεν, απ’ την πικρή σκλαβιά../Kαι στην δικαιοσύνην, να σκύψη ο εχθρός./O Kόσμος να γλυτώση, απ’ αύτην την πληγή,/Kι ελεύθεροι να ζώμεν, αδέλφια εις την Γη(Ρήγας Φεραίος).

 

Η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στη νεότερη πορεία του ελληνικού έθνους.  Ο αγώνας των Ελλήνων για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την αυτοδιάθεση, τη λαϊκή κυριαρχία και τη δικαιοσύνη υπήρξε σύμβολο ελπίδας μέσα στο σκοτάδι της Οθωμανικής κατοχής.

Τιμούμε τους αγώνες  και τις θυσίες των αγωνιστών του 21 που με αυτές οικοδόμησαν και θεμελίωσαν τις βάσεις για ένα σύγχρονο, φιλελεύθερο κράτος που βάζει τη σφραγίδα του, με τις ιδέες και τα προτάγματα του Διαφωτισμού. Οι αγωνιστές του 21 έκαναν αυτό που πολύ αργότερα έλεγε ο Ν. Καζαντζάκης: «Ο μόνος τρόπος να σώσουμε τον εαυτό μας είναι να μαχόμαστε για τους άλλους», και αυτό, δυστυχώς, σε πολλές φάσεις της ιστορίας μας οι νεοέλλληνες λησμονούν. Να όμως σήμερα το ξαναθυμούνται τα νιάτα μας, που ορθώνουν ανάστημα και κραυγάζουν: «όχι άλλη υποβάθμιση της ζωής μας, όχι άλλη οπισθοδρόμηση, όχι άλλοι νεκροί από τις παθογένειες, τις καθυστερήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, ακόμα και των δημόσιων αγαθών που έχουν συνταγματική προστασία». Και οι νέες/οι μας υπενθυμίζουν στις κάθε εξουσίες: «ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑΣ ΦΟΒΑΣΤΕ»(Οδ. Ελύτης).

Σήμερα απαιτείται ένας νέος πατριωτισμός των ελλήνων υπέρ του δημόσιων αγαθών (υγείας, παιδείας, περιβάλλοντος, νερού κλπ.), της αλληλεγγύης, της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης, της  προστασίας των αδύνατων και ευάλωτων ομάδων πληθυσμού που απειλούνται περισσότερο από την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, των ανισοτήτων, της αδικίας και της φτώχιας.  Κανένας μόνος του σ’ αυτή την  πολλαπλή κρίση, να μην επιτρέψουμε να πλουτίζουν λίγοι, ελάχιστοι από τη δυστυχία και τον πόνο των συνανθρώπων μας.  Ξέρει ο λαός τι εννοεί όταν λέει: «όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια». Ακρίβεια, ανησυχία, ανασφάλεια, φόβος, στερήσεις, που ενισχύονται και πολλαπλασιάζονται λόγω του Νεοφιλελεύθερου μείγματος πολιτικής που κυριαρχεί.

Τιμάμε τον απελευθερωτικό αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και το νόημά της. Που μεταφερμένο στη σημερινή μας εφιαλτική πραγματικότητα δεν είναι άλλο από τη διαρκή αντίσταση κατά της γενικευμένης καταστολής, της δήθεν αριστείας, της προπαγάνδας από τα αλλοτριωμένα ΜΜΕ, κατά της αδίστακτης εξουσίας που επιχειρεί πάση θυσία και παντί τρόπω τον έλεγχο και την επιτήρηση της κοινωνίας των πολιτών με αυταρχισμό και βία, κατά της απόπειρας να πλήξουν την αξιοπρέπειά μας και να μας μετατρέψουν σε υπηκόους και «αγέλη».  Τιμάμε τον αγώνα της ανεξαρτησίας, τον αγώνα του ανθρώπου κατά της τυραννίας, της καταπίεσης, του ρατσισμού και της δουλείας. Οι έχοντες τον πλούτο και την εξουσία τα «δικά τους», εμείς τους καημούς μας, τους αγώνες μας, τους στόχους μας που θέλουν και «σημάδι».

Ελευθερία πάντοτε και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και Δημοκρατία παντού. Αυτό είναι το χρέος μας, θυμίζοντας λόγια του ΄Αγγελου Σικελιανού: «Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα/ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο».


Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

.Η Ελλάδα σήμερα τιμά την Ελληνική Επανάσταση. Ως ιστορικό γεγονός είναι το σημαντικότερο  επαναστατικό απελευθερωτικό κίνημα της Ευρώπης των αρχών του 19ου αιώνα. Οι πρόγονοι μας θυσιάζοντας τις ζωές τους, αποτίναξαν τον οθωμανικό  ζυγό θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία του Ελληνικού Έθνους και του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Διακόσια χρόνια μετά ο απελευθερωτικός αγώνας των προγόνων μας, μάς εμπνέει και συγκινεί, αποτελεί παράδειγμα αποφασιστικότητας, αυτοθυσίας και θέλησης για την ελευθερία. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη χώρα, μέλος όλων των μεγάλων Διεθνών Οργανισμών, με ισχυρό αποτύπωμα στην Ευρώπη και σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο. Ωστόσο πάντα υπάρχουν νέες προκλήσεις για μια καλύτερη Ελλάδα. Για αυτή την καλύτερη Ελλάδα αγωνιζόμαστε όλοι οι Έλληνες.

Επιπρόσθετα με αφορμή τη μεγάλη ιστορική και θρησκευτική μας επέτειο, θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη για τα όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Ουκρανία. Για εμάς τους Έλληνες που τόσο έχουμε αγωνιστεί για την ελευθερία, ο αγώνας του Ουκρανικού λαού δεν μας αφήνει αδιάφορους. Η απαίτηση να τερματιστεί ο πόλεμος είναι γενικευμένη και προέρχεται από κάθε λογικό άνθρωπο σε όποιο «στρατόπεδο» και αν ανήκει. Με την ελπίδα σύντομα να επικρατήσει η σύνεση και η λογική όπως και η ειρήνη έναντι του πολέμου, εύχομαι χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας, χρόνια πολλά στους Έλληνες και στις Ελληνίδες. Η τιμώμενη σήμερα Μεγαλόχαρη να οδηγεί τα βήματα μας, πάντα στο δρόμο του καλού, στο δρόμο της ειρήνης, της ευημερίας, της δημιουργίας.


Μήνυμα του Δημάρχου Μουζακίου Θ. Στάθη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

.Η 25η Μαρτίου είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για τον Ελληνισμό, διότι μαζί με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τιμούμε τους αγωνιστές της ελευθερίας του Έθνους μας. Το 1821, αποτέλεσε την αφετηρία του μεγάλου αγώνα αποτίναξης του Οθωμανικού ζυγού από τον τόπο και δημιουργίας της νεότερης Ελλάδας. Πρόκειται για ένα ιστορικό ορόσημο που εμείς οι απόγονοι των τότε επαναστατών, είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε ανεξίτηλη τη λάμψη του, διότι, όπως είπε και ο Γουίνστον Τσώρτσιλ: «Ο λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον».

«Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομεν άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας και όλοι και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση»… Συγκλονιστικά τα λόγια του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα, όπου αναδεικνύεται το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και η αποφασιστικότητα του Έθνους να διεκδικήσει με το αίμα του το δικαίωμα να ζει σε ένα κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητο.

Στη σημερινή εποχή, οι πολεμιστές της εθνικής παλιγγενεσίας και ειδικά οι μεγάλοι ήρωές της όπως ο Κολοκοτρώνης, ο δικός μας ατρόμητος πολέμαρχος Γεώργιος Καραϊσκάκης, είναι «φωτεινά» παραδείγματα και τα ιδανικά τους οφείλουμε να τα μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους και στις επόμενες γενιές. Μόνο έχοντας πλήρη επίγνωση του ένδοξου παρελθόντος μας, μπορούμε να διαφυλάξουμε την εθνική ταυτότητα και να κάνουμε την Ελλάδα μια ισχυρή χώρα στον κόσμο, που θα εξελίσσεται και θα πρωταγωνιστεί βασιζόμενη διαχρονικά στα μοναδικά επιτεύγματα του άξιου λαού μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!


Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

.Η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, γιορτής του Έθνους μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στέλνει μηνύματα εθνικής αυτοπεποίθησης και πίστης.

Με συνεκτικό κρίκο των Ελλήνων την Ορθοδοξία, η Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε αναμφισβήτητα, κορυφαία έκφραση της επιθυμίας τους, για Ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Στο πέρασμα των χρόνων κληθήκαμε ως έθνος να δώσουμε τη μάχη μας και σε άλλες κρίσιμες εθνικές, κοινωνικές και οικονομικές καταστάσεις, και σε όλες καταφέραμε ενωμένοι να βγούμε νικητές.

Διατηρώντας στη συλλογική μας μνήμη τα μεγάλα κατορθώματα της Επανάστασης, διατηρούμε και την πεποίθηση πως όλα στη ζωή μας είναι εφικτά αρκεί να υπάρχει θέληση, θάρρος, επιμονή και αντοχή στις δοκιμασίες. Ας μην ξεχνάμε πως ο αγώνας κάθε ανθρώπου, μικρός ή μεγάλος, ποτέ δεν είναι ανώφελος 

Χρόνια Πολλά σε όλους τους δημότες.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας


Κωστής Νούσιος: 25η Μαρτίου: Γιορτάζει το Έθνος και η Χριστιανοσύνη

.Ημέρα μνήμης, ορόσημο για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, η 25η Μαρτίου 1821, αντανακλά πλήθος μηνυμάτων και συμβολισμών στα πέρατα της Οικουμένης.

Πρώτα απ’ όλα τη διαχρονική πίστη της Ελλάδας στο ιδανικό της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Τιμούμε τους αγωνιστές του 1821, που ύψωσαν το λάβαρο της Επανάστασης , σε καιρούς χαλεπούς, απέναντι σε μια πανίσχυρη Οθωμανική αυτοκρατορία.

Τιμούμε έναν αγώνα ποτισμένο με αίμα, που μας διδάσκει ακόμη και σήμερα, ότι το όνειρο της ελεύθερης Πατρίδας και της αυτοδιάθεσης, γίνεται πραγματικότητα μόνο με θυσίες και τιτάνια προσπάθεια.

Παράλληλα ο χαιρετισμός των Αρχαγγέλων προς τη Θεοτόκο, στέλνει το μήνυμα της ελπίδας, μήνυμα χαρμόσυνο της ενσάρκωσης του Κυρίου και της αναγέννησης της πίστης.

Και η πίστη αυτή συνδέθηκε άρρηκτα με τον Αγώνα του 1821,όταν ένας ολόκληρος λαός επικαλούνταν την Υπεραγία Θεοτόκο, να στηρίξει και να ενισχύσει την προσπάθειά του για μια ανεξάρτητη και ελεύθερη Πατρίδα.

Στις μέρες μας τα μηνύματα αυτά παραμένουν ζωντανά. Είναι η αφετηρία για το δικό μας αγώνα, απέναντι σε όποιον αμφισβητεί την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας ανεξαρτησία. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει κάθε τέτοια πρόκληση με βάση τη σταθερότητα και το διεθνές δίκαιο. Και δίνει το δικό της μήνυμα με πνεύμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας.

Χρόνια πολλά Ελλάδα.
Χρόνια πολλά σε όλους.


Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Δρ Αγλαΐα (Λία) Ρογγανάκη, για την 25η Μαρτίου 

.Μία ημερομηνία ,δύο γιορτές, την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε με υπερηφάνεια την εθνική μας επέτειο και με ευλάβεια τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
«Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμε κι όλοι μαζί και να μην λέγει ούτε ο δυνατός ‟εγώ”, ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς ‟εγώ”; Όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει εγώ, όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε ‟εμείς”. Είμαστε εις το ‟εμείς” και όχι εις το ‟εγώ”. Και εις το εξής να μάθομεν γνώση, αν θέλομεν να φκιάσομεν χωριόν, να ζήσομεν όλοι μαζί.»

Οι πρόγονοι μας με αυτοθυσία, αγωνίστηκαν ,όλοι μαζί ενωμένοι ,για να απελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό, κατακτώντας την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία.
Κρυφό σχολειό, παιδομάζωμα, κλέφτες, αρματολοί, ο χορός του Ζαλόγγου, οι μάχες των ηρώων σε στεριά και θάλασσα. Μνήμες ανάμεσα στο σήμερα και στο τότε, ανάμεσα σε μας και σε όσους χάθηκαν για την Ελευθερία και την Πατρίδα . 
Το ένδοξο παρελθόν δημιουργεί υποχρεώσεις για το μέλλον και σήμερα καλούμαστε να συμβάλουμε στην επίλυση εσωτερικών και  διεθνών προκλήσεων. 
202 χρόνια μετά έχουμε μια ιδανική ευκαιρία για αυτογνωσία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.Με σεβασμό στο παρελθόν ας είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το μέλλον μας, σε έναν κόσμο που μας προβληματίζει , αντιμέτωποι με δυσάρεστες κατάστασεις, διορθώνοντας  λάθη που μπορεί να έγιναν. 

Ενωμένοι με σύμβουλο το έργο των προγόνων μας,  με ευγνωμοσύνη σε όλους όσοι προσέφεραν σε αυτό τον τόπο , ας τιμήσουμε τους αγωνιστές τού 1821, δείχνοντας την ίδια αρετή και τόλμη, για να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμε  την λευτεριά που μας πρόσφεραν 

Χρόνια Πολλά Ελληνίδες-Έλληνες  

Χρόνια Πολλά Πατρίδα 

———————————-

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-25%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85-1821

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: