Νέες παρατάσεις για δύο έργα που αφορούν παιδικές χαρές στο Δήμο Μουζακίου
18 March 2024
Ισπανία: Πέταξαν μετανάστες στη θάλασσα- Τρεις συλλήψεις
18 March 2024

Ε.Ε.: Τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ με Μπλίνκεν – Τι είπε ο Γ. Γεραπετρίτης στην παρέμβασή του

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στην ανησυχητική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της Ελλάδας στην προώθηση της ασφάλειας της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε, επίσης, τη σημασία της χθεσινής συμφωνίας για τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, χώρας κλειδί για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στη Γάζα, ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην κυπριακή πρωτοβουλία για διάνοιξη θαλασσίου διαδρόμου και υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξουν παράλληλα περισσότεροι χερσαίοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να μπορέσει να διοχετευθεί η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/politics/1618191/e-e-tilediaskepsi-ton-ypex-me-mplinken-ti-eipe-o-g-gerapetritis-stin-paremvasi-toy/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=e-e-tilediaskepsi-ton-ypex-me-mplinken-ti-eipe-o-g-gerapetritis-stin-paremvasi-toy

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: