Τουρκία: Δύο γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές 122 ώρες μετά τον σεισμό
11 February 2023
Πριγκόζιν: Ο «σεφ» του Πούτιν βλέπει 2 χρόνια συγκρούσεων για τον έλεγχο του Ντονμπάς
11 February 2023

«Ζητείται» ακίνητο για τη μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας

Σε αναζήτηση κατάλληλου χώρου για την μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας (πρώην ΠΕΔΥ και παλιότερα Πολυιατρεία ΙΚΑ) βρίσκεται εδώ και μήνες η 5η Υγειονομική Περιφέρεια  Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας, χωρίς όμως μέχρι στιγμή η αναζήτηση να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Ο δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός για την μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του Κέντρου Υγείας – και 4 άλλων σε Λάρισα, Καρπενήσι, Άμφισσα και Λαμία- που διενεργήθηκε τον περασμένο Ιούνιο απέβη άκαρπος, όσον αφορά το δικό μας Κ.Υ. καθώς δεν υπήρξε κάποια προσφορά.

Στην σχετική απόφαση του Διοικητή  της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη με οποία εγκρίνεται  το πρακτικό της Επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης του Διαγωνισμού για τα παραπάνω Κέντρα Υγείας αναφέρεται ότι ο διαγωνισμός για τη μίσθωση και ακινήτου για το Κ.Υ. Καρδίτσας θα επαναληφθεί  με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές.

Στα 1.350 τ.μ προσδιορίζεται ο απαιτούμενος χώρος

Έτσι αναμένεται να δημοσιοποιηθεί άμεσα νέος μειοδοτικός διαγωνισμός για την αναζήτηση ακινήτου 1350 τ.μ για το οποίο η 5η ΥΠΕ ορίζει μηνιαίο μίσθωμα 4.086,60 ευρώ (ετησίως 49.039,20 ευρώ), ενώ η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι για δώδεκα χρόνια με δικαίωμα μονομερούς παράτασης.

Στην προκήρυξη θα ορίζονται ως απαραίτητοι χώροι για την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Καρδίτσας 2 χώροι για την λειτουργία του Ακτινολογικού και του Μικροβιολογικού Τμήματος αντίστοιχα  (με τους ελάχιστους απαιτούμενους χώρους βάσει κείμενης νομοθεσίας),  14 Ιατρεία, 10 Γραφεία, 5 WC και 1 WC AMEA, αποθηκευτικούς  χώρους,  Χώρος αναμονής – υποδοχής κοινού –και χώρος Τηλεφωνικού Κέντρου – Ραντεβού

Υποχρέωση του ιδιοκτήτη η διαμόρφωση των χώρων

Σύμφωνα με την προηγούμενη προκήρυξη που αναμένεται να επαναληφθεί χωρίς διαφοροποιήσεις η διαμόρφωση των χώρων είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη, ο οποίος θα παραδώσει το ακίνητο έτοιμο προς χρήση. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις τεχνικές προδιαγραφές και ανάλογα με την περιγραφή του τμήματος οι κατασκευαστικές εργασίες, τυχόν ενισχύσεις σε τοιχοποιίες, πόρτες ειδικών προδιαγραφών κλπ., να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα όσα ορίζει η εκάστοτε Νομοθεσία για την διαμόρφωση του κάθε τμήματος ανάλογα με την χρήση του και όπου απαιτείται. Ο υποψήφιος ανάδοχος έχει εξολοκλήρου την ευθύνη να παραχωρήσει τους χώρους (τμήματα) έτοιμους προς χρήση και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις προκειμένου τα τμήματα του  Κέντρου Υγείας στην εκάστοτε περιοχή να λειτουργήσουν με ασφάλεια για την υγεία των ασθενών και των  εργαζομένων.

Κωστής Κριτσιάνης 

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9%C2%BB-%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: