Το Περιστέρι «καπάρωσε» την τρίτη θέση
5 February 2024
Μαρτυρία Ιωάννη Ψωμιάδη: Ο άλλος πέθαινε, εκεί τον αφήνανε. Ούτε λάκκο δεν σκάβανε να τον βάλουνε μέσα
5 February 2024

Ηλεκτροδότηση και εξοπλισμός οι εκκρεμότητες για το Κέντρο Υγείας Μουζακίου

Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μουζακίου είναι πλέον ορατή περισσότερο από ποτέ, αλλά ακόμα και με μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε πολλά επίπεδα, αποδεικνύεται δύσκολο να δοθεί ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα από τους αρμοδίους.

Θυμίζουμε ότι έχουν περάσει περισσότεροι από 40 μήνες, από την αποφράδα ημέρα που ο “Ιανός” δημιούργησε συνθήκες καταστροφής και αρκετές προβλέψεις για την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου κτιρίου και της λειτουργίας της δομής σε αυτό που δεν επαληθευθήκαν.

Το κτίριο πάντως τώρα είναι έτοιμο ή με ανάγκη διαμόρφωσης κάποιων λεπτομερειών, κατά μία άλλη άποψη, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη, με τον οποίο επικοινώνησε το KarditsaLive.Net, τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουν γίνει από την πλευρά της ΥΠΕ όλες οι απαραίτητες ενέργειες που επιβάλλονταν, στην παρούσα φάση. Ανάμεσα σε αυτές και η μεταφορά του ακτινολογικού μηχανήματος, για να γίνει η επιβαλλόμενη θωράκιση του χώρου.

Αυτά που δεν έχουν ακόμα μπει είναι ο εξοπλισμός (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ιατροτεχνολογικος και ξενοδοχειακός) για τον οποίο υπάρχουν τρεις διαγωνισμοί σε διαφορετικό στάδιο. Για τον πρώτο που αφορά την πληροφορική και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έχουμε ολοκλήρωση και όλα είναι έτοιμα για την υπογραφή της σύμβασης.

Για τον ιατροτεχνολογικο ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό τώρα, όλα είναι έτοιμα αλλά η διαγωνιστική διαδικασία δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Κατά τον κ. Σερέτη αυτό οφείλεται στο γεγονός πως πρέπει να γίνουν ορισμένες διαμορφώσεις στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου, που η ολοκλήρωσή τους θα δώσει την δυνατότητα να γίνουν μετρήσεις και να καθορισθούν οι προδιαγραφές επίπλων ντουλαπιών κ.λ.π.

Επίσης εστίασε και στην έλλειψη ρεύματος προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές κυρίως του ακτινολογικού μηχανήματος και οι απαραίτητες ρυθμίσεις.

Βάσει όλων των παραπάνω ο διοικητής της 5Ης ΥΠΕ δεν θέλησε να προχωρήσει στην οριοθέτηση χρονοδιαγράμματος, εκφράζοντας όμως την αισιοδοξία ότι αυτό θα γίνει γρήγορα

Για το ίδιο θέμα επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη, ο οποίος ήταν κάθετος πως οι εργασίες στο νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου έχουν ολοκληρωθεί από κάθε άποψη. Όπως και οι όποιες διαμορφώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό του κτιρίου.

Εκεί που υπήρξε συμφωνία ήταν στο θέμα της ηλεκτροδότησης του κτιρίου που παραμένει μία σημαντική εκκρεμότητα.  Υπάρχουν μας είπε ορισμένα διαδικαστικά και οικονομικά θέματα, που πιστεύω πως θα διευθετηθούν οριστικά την εβδομάδα που ξεκίνησε. Από κει και πέρα είναι θέμα του ΔΕΔΔΗΕ να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και εργασίες για να ηλεκτροδοτηθεί το νέο Κέντρο Υγείας και να γίνουν οι δοκιμές.

Κατά τον κ. Στάθη ένας λογικός χρονικός ορίζοντας για να συμβεί αυτό είναι το τέλος Φεβρουαρίου.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: