Λάρισα: Της έκλεψαν 34.800 ευρώ από την τράπεζα
5 July 2021
Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του Κτηματολογίου
5 July 2021

Ηλεκτρονική εφαρμογή του ΥΠΕΣ για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών

Ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι εκλογείς αποκτούν τη δυνατότητα να εγγράφονται ηλεκτρονικά στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς της εκλογικής τους περιφέρειας συστήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Μ. Βορίδη. Η ειδική εφαρμογή έχει τεθεί σε λειτουργία και φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http:// https://aitiseis.eterodimotes.gov.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΣ η διαδικασία εγγραφής των ετεροδημοτών στην ηλεκτρονική εφαρμογή απαιτεί τρία βήματα για την ολοκλήρωση της:

Είσοδο στην εφαρμογή μέσω Taxis Net
Για την είσοδο στην εφαρμογή και την πιστοποίηση του ενδιαφερόμενου εκλογέα απαιτείται η χρήση των κωδικών της ΑΑΔΕ και του ΑΦΜ του.

Συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαραίτητα στοιχεία
Για την επιτυχή υποβολή της αίτησης παρέχονται, εντός της εφαρμογής, λεπτομερείς οδηγίες.

Οριστικοποίηση της αίτησης
Με την επιτυχή υποβολή της αίτησης αποδίδεται αυτόματα αριθμός πρωτοκόλλου, ο οποίος αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εκλογέα.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή δίνει στον εκλογέα το δικαίωμα να μεταβάλλει τα στοιχεία του ανά πάσα στιγμή ή να διαγραφεί από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών με την υποβολή μίας απλής αίτησης.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών μπορούν να υποβάλλονται και στους οικείους δήμους καθώς και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: