Παγκόσμια Ημέρα της Γης ! Διαφορετικός ο τρόπος εορτασμού της
22 April 2020
«Ελεύθερη» μετακίνηση υπό όρους: Το sms στο 13033 μένει, αλλά…αλλάζει
22 April 2020

«Ημέρα της Γης» θα έπρεπε να είναι η κάθε μέρα

Το μήνυμα της Συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος Ρίας Ακρίβου για τη σημερινή ημέρα

Κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου εορτάζεται η Ημέρα της Γης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων για έναν καθαρό και βιώσιμο πλανήτη. Καθιερώθηκε ως παγκόσμιο κίνημα τη δεκαετία του 1990, μετά και την ιστορική Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (1992).
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε: «Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει τον συμβολισμό κάθε παγκόσμιας ημέρας που είναι υπέρ του πλανήτη και της βελτίωσης του κλίματος αν και προφανώς «Ημέρα της Γης» θα έπρεπε να είναι κάθε μέρα.
Ο σημερινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στη Δράση για το Κλίμα και βρίσκει τον πλανήτη μας σε πρωτόγνωρες συνθήκες.
Η τρέχουσα πανδημία, με τα μέτρα που τη συνοδεύουν, μας έχει αποκαλύψει με έντονα βιωματικό τρόπο τις επιδράσεις που έχει ένα φαινόμενο, όταν θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες ζωές, επιφέρει βαριές οικονομικές συνέπειες και απαιτεί συντονισμένη πλανητική δράση για την αντιμετώπισή του.
Η κλιματική αλλαγή είναι ένα αντίστοιχο φαινόμενο, με τη διαφορά ότι, η βαρύτητα των συνεπειών της επιδείνωσης του κλίματος θα είναι εξαιρετικά μεγαλύτερη: θα θέσει σε κίνδυνο εκατομμύρια ζωές και τρισεκατομμύρια δολάρια οικονομικής δραστηριότητας και μπορεί να επιφέρει, στο ακραίο σενάριο,
ακόμη και την καταστροφή του πολιτισμού μας.
Ο ιός μας βρήκε ανέτοιμους, για την κλιματική αλλαγή όμως έχουμε προειδοποιηθεί και υπάρχει ακόμη χρόνος. Ωστόσο, ο χρόνος αυτός δεν είναι πολύς και δεν πρέπει να πάει χαμένος.»

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: