UEFA: Στη Κωνσταντινούπολη ο τελικός του Champions League
12 May 2023
Wall Street: Με πτώση και οι τρεις δείκτες
13 May 2023

ΗΠΑ για Μπελέρη: «Οι αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα»

«Μήνυμα» στην Αλβανία σχετικά με τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, έστειλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Καλούμε τις (αλβανικές) αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα» ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος  ζήτησε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των εκλογών, καλώντας όλες τις πλευρές να συμμορφωθούν με τους νόμους και τους κανόνες.

EUROKINISSI

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάφερε: «Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τις αρχές και τα πολιτικά κόμματα να διασφαλίσουν ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα για να εκφράσουν τη βούλησή τους μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Είναι σημαντικό για όλους να συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν τις εκλογές, καθώς και τους διεθνείς κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης αγοράς ή πώλησης ψήφων. Καλούμε τις αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα. Αξιωματούχοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ συμμετέχουν σε άλλους διεθνείς θεσμούς για την παρακολούθηση των εκλογών σε ολόκληρη τη χώρα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: