Φωτιά σε βυτιοφόρο: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου
17 August 2023
Στο «κόκκινο» η Wall για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση
18 August 2023

ΗΠΑ: Γυναίκα καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκιση για την αποστολή φακέλου με δηλητήριο στον Τραμπ

Μια Καναδή καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκιση στις ΗΠΑ για την αποστολή επιστολών με δηλητήριο ρικίνη, μεταξύ άλλων και στον Ντόναλντ Τραμπ όταν ήταν πρόεδρος.

Η Pascale Ferrier, 56 ετών, συμφώνησε στην ποινή τον Ιανουάριο, αφού δήλωσε ένοχη για κατηγορίες σχετικά με βιολογικά όπλα.

Ο θανατηφόρος φάκελος με παραλήπτη τον Τραμπ κατασχέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 πριν από την παράδοσή του στον Λευκό Οίκο.

Η Ferrier δήλωσε στο δικαστήριο ότι λυπάται που το σχέδιό της απέτυχε και ότι «δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Τραμπ».

Σε μια μακροσκελή ομιλία της στο δικαστήριο, είπε επίσης ότι έβλεπε τον εαυτό της ως ακτιβίστρια και όχι ως τρομοκράτη. «Θέλω να βρω ειρηνικά μέσα για να πετύχω τους στόχους μου», πρόσθεσε η Ferrier.

Το FBI βρήκε τα αποτυπώματά της στην επιστολή προς τον κ. Τραμπ, με την οποία τον προέτρεπε να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα. «Βρήκα ένα νέο όνομα για σένα: «Ο άσχημος κλόουν τύραννος»», έγραφε στην επιστολή, σύμφωνα με τα έγγραφα κατηγοριών του FBI.

Η Ferrier παραδέχτηκε επίσης ότι έστειλε παρόμοια μολυσμένες επιστολές σε οκτώ αξιωματούχους των αρχών επιβολής του νόμου του Τέξας.

Το 2019, κρατήθηκε στην πολιτεία για περίπου 10 εβδομάδες για παράνομη οπλοφορία και οδήγηση χωρίς έγκυρη άδεια και κατηγόρησε τους εν λόγω αξιωματούχους για την κράτηση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πηγή: BBC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: