Διήμερο χαράς και παιχνιδιού στις  παιδικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις  της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα
8 December 2022
Καμίνσκι: Θέλουμε τον Παναιτωλικό νικητή
9 December 2022

ΗΠΑ: Νόμος για την αναγνώριση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών σε ομοσπονδιακό επίπεδο

Την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, μετά την υπερψήφιση από τη Γερουσία, εξασφάλισε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση σε ομοσπονδιακό επίπεδο του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Η προώθηση του εν λόγω νόμου κρίθηκε απαραίτητη ύστερα από τους φόβους που εκφράστηκαν ότι το Ανώτατο Δικαστήριο σκόπευε να αναθεωρήσει προγενέστερη σχετική απόφασή του, όπως συνέβη και τον Ιούνιο για το θέμα των αμβλώσεων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο – λόγω της επικράτησης των συντηρητικών δικαστών- έχει δείξει την πρόθεση για δικαίωση επιχειρήσεων που αρνούνται να εξυπηρετήσουν ομόφυλα ζευγάρια, επικαλούμενο την ελευθερία της έκφρασης.

Το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων χαίρει της στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Με την υιοθέτηση του νομοσχεδίου, καταργούνται παλαιότερες διατάξεις που ορίζουν τον γάμο ως την ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Στην ψηφοφορία υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές των Δημοκρατικών και 39 βουλευτές των Ρεπουμπλικανων. Οι Ρεπουμπλικάνοι που καταψήφισαν ανέρχονται σε 196.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: