Χρηματιστήριο: Η πρώτη σοβαρή διόρθωση με γενίκευση πιέσεων
2 March 2023
Απειλητική επιστολή με σφαίρα στο γραφείο του Κ. Μπακογιάννη
3 March 2023

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 13 κομητείες λόγω χιονοπτώσεων

Η Καλιφόρνια βιώνει τις πιο έντονες χειμερινές καιρικές συνθήκες, καθώς οι καταιγίδες συνεχίζουν να προκαλούν ασυνήθιστες χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους σε ολόκληρη την πολιτεία, προκαλώντας ζημιές σε δρόμους παγιδεύοντας ορισμένους κατοίκους στα σπίτια τους.

Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε το βράδυ της Τετάρτης κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 13 κομητείες που πλήττονται από τις καταιγίδες. Η αντιμετώπιση καταστροφών και η ανακούφιση θα παρασχεθούν στις κομητείες Amador, Kern, Los Angeles, Madera, Mariposa, Mono, Nevada, San Bernardino, San Luis Obispo, Santa Barbara, Sierra, Sonoma και Tulare.

Twitter

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της πολιτείας και μετεωρολόγοι τον Ιανουάριο δήλωσαν ότι οι ζημιές από τις εβδομαδιαίες καταιγίδες και τις πλημμύρες στην Καλιφόρνια θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Την τελευταία εβδομάδα, οι ορεινές περιοχές κατακλύστηκαν από ένα καταιγισμό χιονιού. Στα βουνά Σαν Μπερναρντίνο, η χιονόπτωση απέκλεισε δρόμους και εγκλώβισε κατοίκους στα σπίτια τους, καθώς τα συνεργεία εργάζονταν επειγόντως για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Δορυφορικές εικόνες πριν και μετά την χιονόπτωση

NASA Earth Observatory
NASA Earth Observatory

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: