ΔΝΤ: Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη δεν έχει ακόμη τελειώσει
16 April 2023
Από το κακό στο χειρότερο η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα – Τι προβλέπεται για την αρδευτική περίοδο
16 April 2023

Η Ανάσταση του Κυρίου στη Νέα Ιωνία

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η «εορτή των εορτών», η Ζωηφόρος Ανάσταση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Πλήθη πιστών προσήλθαν «αγαλλομένω ποδί» στον Μητροπολιτικό Ναό, και κρατώντας αναμμένες λαμπάδες από το ανέσπερο φως, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ναού για να ακούσουν τον νικητήριο παιάνα της Εκκλησίας μας, το «Χριστός Ανέστη», που σηματοδοτεί τον θρίαμβο της δόξης του Θεού και τη νίκη της ζωής κατά του θανάτου.

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης κ. Γαβριήλ έψαλε την Ακολουθία της Αναστάσεως και προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη του Δ.Σ. του δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, φορείς της πόλεως και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων της Νέας Ιωνίας.

Κατά την ώρα του Κοινωνικού, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ανέγνωσε το Πασχάλιο Μήνυμα του μητροπολίτη, ενώ προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απηύθυνε θερμές αναστάσιμες ευχές προς τους πιστούς, μεταφέροντας το μήνυμα της ζωής και της άφατης χαράς που πηγάζει από τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Αναστάντος Χριστού.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: